s.v. Oranje Wit jo10-4 worstelt zich langs GJS jo10-3

Het is zaterdag 25 november als we weer aan mogen treden tegen GJS jo10-3. De uitwedstrijd eindigde in een 4-3 winst voor Oranje Wit en ook vandaag beloofd het weer een spannende pot te worden. We starten met Luca in het doel, Wisse, Tymo en Lucas achterin Kyle op het middenveld en Matteo en Sam in de aanval. Bente, Cas en Fedde starten als reserve. Als scheidsrechter Habil fluit voor het begin van de wedstrijd begint een zeer spannend gevecht. Oranje Wit dat vandaag in het zwart speelt krijgt al snel een paar grote kansen, maar de uitstekende keeper van GJS ranselt kansen van Matteo, Sam en Kyle uit zijn doel. Wat opvalt is het verschil in speelstijl, waarbij GJS eigenlijk gewoon het beste voetbal speelt, met steekpassjes en mooie combinaties is het Oranje Wit wat als een voetbalmachine ten strijde trekt en een modern soort van Kick en Rush voetbal speelt. Gelukkig komt GJS de verdediging niet voorbij. Tymo, Lucas en Wisse staan hun mannetje. Met name Lucas was weer helemaal top vandaag. Werkelijk alle ballen waren voor hem. Tymo liep weer veel gaten dicht, wat een longen heeft die jongen. Hij blijft gaan.
Na wissels Bente voor Lucas, Cas voor Kyle en Fedde voor Sam wordt het nog spannender voor het doel van GJS. 2 keer weet Daan van GJS de bal van de doellijn te halen. Maar dan weet Bente een aanval van GJS af te stoppen, speelt de bal naar Tymo die eerst zijn tegenstander passeert en dan Fedde wegstuurt die loopt werkelijk iedereen eruit en geeft perfect voor op Matteo die beheerst afdrukt en de verdiende 1-0 scoort.

Daarna is het rust en geven we aan dat verder moeten gaan en vooral GJS niet moeten laten voetballen.
We starten de 2e helft weer voortvarend en via Fedde en Sam krijgen we een paar mooie kansen. Cas krijgt nog een mooie kans maar helaas heeft de keeper zijn bal. Dan komt er een betere periode voor GJS. Zij combineren er op los en Bente, Tymo, Lucas en Wisse hebben moeite om de bal bij het doel van daan te halen, dit lukt ook niet altijd waardoor Luca zich kan onderscheiden met een paar prima reddingen. Toch valt de gelijkmaker en wat voor 1. Een van de drie uitstekend voetballende meisjes in het team neemt de bal in een keer op haar pantoffel en schiet de bal hoog en hard in het doel, Luca is kansloos, maar t staat wel 1-1. We rechten onze rug en na het inbrengen van Matteo voor Sam, Tymo voor Cas en Wisse voor Lucas beginnen we te drukken en te drukken. Een bal op de lat, reddingen van de keeper van GJS, maar we krijgen de bal er niet in. Dan is het Kyle die zeker op basis van de 2e helft de beste speler op het veld is die aan een actie begint, hij passeert op de achterlijk 2-3 spelers en frommelt de bal langs die keeper en die verdwijnt zo in het doel, 2-1. Wat een ontlading. Niet veel later fluit Habil voor het einde en is de ontlading groot. Weer winnen we van GJS, en weer zeggen we GJS staat te laag en is het de ploeg die het beste voetbal speelt, zelfs ASWH en Drechtstreek kunnen hier niet aan tippen. Als we enkele uren na de wedstrijd ook door krijgen dat ASWH heeft verloren van JEKA, betekend het ook nog eens dat we de nieuwe koploper zijn. Nog 2 wedstrijden en zal het dan toch gebeuren…… we zullen zien