FAQ's Oranje Wit en Corona

Sinds de vaststelling van besmettingen in Nederland, geeft het RIVM met regelmaat updates en adviezen. We raden iedereen aan deze adviezen goed in de gaten te houden en op te volgen. Ook als het om wedstrijden of andere gerelateerde sportactiviteiten gaat. Op de website van het RIVM vind je de meest actuele informatie. 
Uiteraard leven er bij onze leden vragen over het coronavirus in relatie tot (de activiteiten van) Oranje Wit. Daarom hebben we hieronder een lijst met veelgestelde vragen opgesteld.  

Waarom liggen alle onderdelen van Oranje Wit stil (voetbal, tennis en biljart)? En tot wanneer?  

Het kabinet heeft een aantal maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Eén daarvan is dat tot en met 20 mei alle sportclubs en sportvoorzieningen dicht zijn. Evenementen zijn afgelast tot in ieder geval 1 september. Wel mogen we inmiddels (vanaf 29 april) de trainingen voor de jeugdleden tot en met 18 jaar hervatten, mits we daarbij de richtlijnen van het RIVM opvolgen. 

 
Wat betekent dit voor de competities?  

Voetbal 
De KNVB heeft op dinsdagavond 31 maart bekendgemaakt dat de amateurvoetbalcompetities niet meer worden hervat. Na de verlenging van de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus bleek het niet meer mogelijk om de competities voor de zomerstop uit te spelen op een manier die iedereen recht doet. Een gevolg van deze beslissing is dat er dit seizoen geen eindstanden komen. Er zijn dus ook geen kampioenen, promovendi en degradanten. Ook de bekercompetities worden niet uitgespeeld. Volgens de KNVB is dit het meest eerlijke en heldere besluit. In het nieuwe seizoen komen alle teams weer uit in dezelfde competitie als waarin ze in het huidige seizoen zijn gestart.  

Tennis  
Nu het kabinet bekend heeft gemaakt dat de maatregelen omtrent het coronavirus zijn verlengd tot en met 20 mei is het spelen van de KNTLB-tenniscompetitie niet meer haalbaar voor de zomer. De KNTLB heeft daarom besloten de Voorjaarscompetitie te verplaatsen naar het najaar. Meer informatie daarover vind je op de site van de KNLTB

Biljart 
De biljartafdeling van Oranje Wit speelt niet mee in een officiële competitie. Wel spelen de biljarters in een eigen onderlinge competitie. Als deze weer start, krijgen de biljarters daarvan zo spoedig mogelijk bericht.  

 
Mogen we wel op eigen verantwoordelijkheid (trainen) op de velden van Oranje Wit?  

Nee, dat mag niet. Alle sportaccommodaties en sportinrichtingen zijn voor het publiek gesloten. Deze maatregel moet breed worden toegepast, dus ook voor informele groepen die recreatief gebruik maken van de buitensportaccommodatie. Als je tóch gebruik maakt van onze voetbal- of tennisvelden, dan kun je Oranje Wit daar behoorlijk mee in de problemen brengen. Bij overtreding van deze maatregel kan Oranje Wit een flinke boete krijgen. We rekenen dan ook op ieders medewerking.  

 
Wat betekent deze situatie voor mijn contributie? 

Als sportvereniging nemen we het standpunt in dat we de kosten die we met z’n allen maken, zoveel mogelijk met z’n allen dragen. De kosten lopen door en daarnaast missen we inkomsten die we anders gegenereerd hadden tijdens evenementen en wedstrijden die bij ons de komende periode zouden plaatsvinden. Om die reden zijn wij voornemens geen deel van de contributie te restitueren. 

 
Gaat het jeugdkamp door?  

Helaas gaat het jeugdkamp niet door. Door de maatregelen vanuit de overheid worden alle evenementen tot 1 september afgelast, en dus ook het jeugdkamp. Inmiddels hebben de ouders hierover een mail ontvangen van de begeleiding van het jeugdkamp. Daarin staan duidelijke instructies hoe je je geld terug kan krijgen. Natuurlijk is er volgend jaar weer jeugdkamp, en wel van vrijdag 21 mei tot en met maandag 24 mei 2021. Zet het alvast in je agenda, berichten volgen tegen die tijd!  

 
Hoe zit het met toernooien en andere evenementen?  

Alle toernooien – en andere bijeenkomsten/evenementen – zijn tot 1 september afgelast. Ook evenementen/toernooien die door andere partijen georganiseerd worden op ons sportcomplex zijn inmiddels afgelast. Denk hierbij aan schoolvoetbal en diverse toernooien die rond feestdagen plaatsvinden. Houd hiervoor de Facebookpagina en website van Oranje Wit in de gaten. En onderhoud zelf contact met organisatoren van toernooien waarvoor je jouw team hebt ingeschreven.  

 
Waarom is de kantine ook gesloten? En wanneer gaat deze weer open? 

De overheid heeft alle horecagelegenheden gesloten tot en met 20 mei. Daarom zijn zowel de voetbal- als tenniskantine gesloten tot die tijd. Of we na 20 mei weer opengaan, hangt af van de landelijke maatregelen. We melden het via onze website en social media zodra de kantines weer opengaan.  

 
Ik ga naar de fysiotherapeut op het terrein van Oranje Wit. Blijft deze wel gewoon open?  

Ja, de fysiotherapie is doordeweeks open tussen 07.30 uur en 20.30 uur. Zolang er geen sportactiviteiten zijn bij Oranje Wit werken de fysiotherapeuten op afspraak, dus er zijn geen inloopspreekuren. Voor het beoordelen van eventuele klachten kun je bij de fysiotherapeut terecht via beeldbellen. Op indicatie van een arts is er behandeling mogelijk (met beschermingsmaatregelen). En bij oefentherapie wordt minstens 1,5 meter afstand gehouden. De fysiotherapeut is telefonisch bereikbaar op 078-6453385.  

 
Waar vind ik meer informatie over het coronavirus in relatie tot sport?  

De sportbonden communiceren regelmatig over de laatste ontwikkelingen op hun website, net als de rijksoverheid. We zetten wat interessante links voor je op een rijtje:  

 
Ik heb nog een andere vraag. Bij wie kan ik mijn vraag stellen?  

Heb je nog andere vragen dan hierboven, stuur deze dan naar pr@oranjewit.nl. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk je vragen beantwoorden.