FAQ's Oranje Wit en Corona

Sinds de vaststelling van besmettingen in Nederland, geeft het RIVM met regelmaat updates en adviezen. We raden iedereen aan deze adviezen goed in de gaten te houden en op te volgen. Ook als het om wedstrijden of andere gerelateerde sportactiviteiten gaat. Op de website van het RIVM vind je de meest actuele informatie.

Uiteraard leven er bij onze leden vragen over het coronavirus in relatie tot (de activiteiten van) Oranje Wit. Daarom hebben we hieronder een lijst met veelgestelde vragen opgesteld.  


Waarom liggen alle onderdelen van Oranje Wit stil (voetbal, tennis en biljart)? En tot wanneer?  

Het kabinet heeft een aantal maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Eén daarvan is dat tot en met 6 april alle sportclubs en sportvoorzieningen dicht zijn. Evenementen zijn afgelast tot in ieder geval 1 juni. 


Wat betekent dit voor de competities? 

Voetbal 

Dit is nog erg onduidelijk. De KNVB is nog in beraad hierover. In de aanloop naar 6 april zal er een besluit genomen worden. Mocht het besluit zijn dat na 6 april de competitie weer voortgezet gaat worden, dan zal dit sowieso tot 1 juni zonder publiek zijn. Echter, niets staat nog vast, de KNVB is nu drie scenario’s aan het uitwerken. Zodra we meer weten, delen we dit met je via onze website en socials.  

Tennis 

Wat de consequenties zijn voor de KNLTB Voorjaarscompetitie en Kia Tenniskids competitie is nog niet bekend. De KNLTB is in overleg met NOC*NSF en VWS en verwacht op korte termijn duidelijkheid te krijgen hierover. Meer informatie daarover vind je op de site van de KNLTB.

Biljart 

De biljartafdeling van Oranje Wit speelt niet mee in een officiële competitie. Wel spelen de biljarters in een eigen onderlinge competitie. Als deze weer start, krijgen de biljarters daarvan zo spoedig mogelijk bericht.   


Mogen we wel op eigen verantwoordelijkheid (trainen) op de velden van Oranje Wit? 

Nee, dat mag niet. Alle sportaccommodaties en sportinrichtingen zijn voor het publiek gesloten. Deze maatregel moet breed worden toegepast, dus ook voor informele groepen die recreatief gebruik maken van de buitensportaccommodatie. Als je tóch gebruik maakt van onze voetbal- of tennisvelden, dan kun je Oranje Wit daar behoorlijk mee in de problemen brengen. Bij overtreding van deze maatregel kan Oranje Wit een flinke boete krijgen. We rekenen dan ook op ieders medewerking. 


Wat betekent deze situatie voor mijn contributie?

Als sportvereniging nemen we het standpunt in dat we de kosten die we met z’n allen maken, zoveel mogelijk met z’n allen dragen. De kosten lopen door en daarnaast missen we inkomsten die we anders gegenereerd hadden tijdens evenementen en wedstrijden die bij ons de komende periode zouden plaatsvinden. Om die reden zijn wij voornemens geen deel van de contributie te restitueren.


Gaat het jeugdkamp door?  

Helaas gaat het jeugdkamp niet door. Door de laatste aangescherpte maatregelen vanuit de overheid worden alle evenementen tot 1 juni afgelast, en dus ook het jeugdkamp. Inmiddels hebben de ouders hierover een mail ontvangen van de begeleiding van het jeugdkamp. Daarin staan duidelijke instructies hoe je je geld terug kan krijgen. Natuurlijk is er volgend jaar weer jeugdkamp, en wel van vrijdag 21 mei tot en met maandag 24 mei 2021. Zet het alvast in je agenda, berichten volgen tegen die tijd!  


Hoe zit het met toernooien en andere evenementen? 

Alle toernooien – en andere bijeenkomsten/evenementen – zijn tot 1 juni afgelast. Ook evenementen/toernooien die door andere partijen georganiseerd worden op ons sportcomplex zijn inmiddels afgelast. Denk hierbij aan schoolvoetbal en diverse toernooien die met Pasen plaatsvinden. Houd hiervoor de Facebookpagina van Oranje Wit in de gaten. En onderhoud zelf contact met organisatoren van toernooien waarvoor je jouw team hebt ingeschreven.  


Waarom is de kantine ook gesloten? En wanneer gaat deze weer open?

De overheid heeft alle horecagelegenheden gesloten tot en met 6 april. Daarom zijn zowel de voetbal- als tenniskantine gesloten tot die tijd. Of we in de week van 6 april weer opengaan, hangt af van de landelijke maatregelen. We melden het via onze website en social media zodra de kantines weer opengaan. 


Ik ga naar de fysiotherapeut op het terrein van Oranje Wit. Blijft deze wel gewoon open? 

Ja, de fysiotherapie is doordeweeks open tussen 07.30 uur en 20.30 uur. Zolang er geen sportactiviteiten zijn bij Oranje Wit werken de fysiotherapeuten op afspraak, dus er zijn geen inloopspreekuren. Voor het beoordelen van eventuele klachten kun je bij de fysiotherapeut terecht via beeldbellen. Op indicatie van een arts is er behandeling mogelijk (met beschermingsmaatregelen). En bij oefentherapie wordt minstens 1,5 meter afstand gehouden. De fysiotherapeut is telefonisch bereikbaar op 078-6453385.  


Waar vind ik meer informatie over het coronavirus in relatie tot sport? 

De sportbonden communiceren regelmatig over de laatste ontwikkelingen op hun website, net als de rijksoverheid. We zetten wat interessante links voor je op een rijtje: 

Ik heb nog een andere vraag. Bij wie kan ik mijn vraag stellen?  

Heb je nog andere vragen dan hierboven, stuur deze dan naar pr@oranjewit.nl. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk je vragen beantwoorden.