SVC J012-1 - Oranje Wit 7 April 2018

Ondanks een moeizame 2de en een goed 1ste helft ruim langs SVC:

Voor de eerste middag wedstrijd dit seizoen verzamelen we om 10:45 uur op de Jan Valsterweg. Vandaag schitteren Mees A, Gjalt en Nigail helaas door afwezigheid en hebben we versterking van Lars.

Ruim op tijd arriveren we in Standdaarbuiten. Na een korte voorbespreking in de kleedkamer en het doornemen van de opstelling vertrekken we naar het veld.

We starten met Igor op goal, Jaimey rechts, Talha centraal en Ardan links achter. Voor Talha, Owen als voorstopper. Op het middenveld rechts Ruben, Senna centraal en Matthieu links. De voorhoede wordt vertegenwoordigd door Lars op rechts, Mees Z. eens in de spits en Duco op links.

Na een lange warming-up en nog even een bespreking start de wedstrijd. Er wordt gelijk goed druk gezet en SVC komt er niet aan te pas. Er wordt lekker op de helft van de tegenstander gespeelt waardoor Igor weinig te doen heeft. Al na 5 minuten weet Mees Z. middels een strakke lage hoekschop de bal voor te krijgen en tikt Ruben de bal mooi binnen. Dat begint goed.

Zowel over links als recht wordt er goed gespeelt en al na 9 minuten weet Duco de bal, over links, mooi voor te geven en is het voor Lars een eitje de bal achter de keeper te deponeren. 0-2. Dit beloofd een mooie dag te worden. Het weer doet in ieder geval goed mee, al is het voor de jongens wel wat warm. Ineens 20 graden, daar zijn ze nog niet aan gewend.

Vlak voor rust weet Ruben de bal, vanuit een inworp, vakkundig bij Duco af te leveren, die de bal vervolgens verlengt in de voeten van Lars. 0-3 voor rust.

Even afkoelen, wat drinken en uitrusten en op naar de 2de helft.

We gaan verder waar we gebleven zijn en al snel in de 2de helft weet Duco vanuit een mooie loopactie de bal tussen de palen te krijgen. 0-4. Dit is goed voor het doelsaldo. Wat ons betreft mogen ze nog wel even door gaan zo.

Ondanks de druk geeft SVC niet op en weten ze nu vaker de goal van Igor te benaderen. Wat uiteindelijk na een kwartier in de 2de helft resulteert in een tegen goal. 1-4. Kom op jongens, scherp blijven en blijven voetballen. Geeft SVC geen kansen.

Nadat we vlak voor rust Mees Z. zijn linker knie hebben moeten koelen is het nu de beurt aan zijn rechter knie die een paar noppen van een verdediger van SVC te verduren heeft gekregen. 

Diverse inzetten van Lars worden, vanuit ons oogpunt onterecht, als buitenspel gezien. De warmte begint de jongens nu ook parte te spelen en het kost de nodige moeite de bal bij de goal van Igor weg te houden, maar Jaimey, Talha, Owen en Ardan doen goed werk en weten te voorkomen dat SVC een 2de doelpunt kan scooren. Ook Igor heeft nog zijn haden vol aan de aanvallers van de tegenpartij

Ondanks de, in vergelijking met de eerste helft, wat matige 2de, mogen we trots zijn dat we de 3 punten weer mee naar Dordrecht kunnen nemen en onze 2de plaats met verve hebben verdedigd.

Richard heeft met zijn team J012-3 gewonnen van Roosendaal. Dat is zowel voor hun als voor ons een goede uitslag.

De stand op dit moment:

Oranje Wit Jo12-3 1

Oranje Wit Jo12-4 2

Rijsoord 3

Roosendaal 4

Enz.

Dennis bedankt voor het vlaggen, supporters bedankt voor jullie massale oorverdovende ondersteuning. Maandag eerst een bezoekje aan de oorarts. En natuurlijk Lars, jouw aanwezigheid was top en bedankt voor de 2 doelpunten.

Nu even rust. De eerstvolgende wedstrijd is over een dag of 10 tegen de nummer 3. Dan weten we wat ons te doen staat.