Unitas 30 (4) - Oranje Wit 30 September 2017

Ondanks een moeizame pot toch met 3 punten naar huis:

Na de zure appel van vorige week zijn we afgereisd naar Etten Leur voor de 2de competitiewedstrijd tegen Unitas 30 Jo12-4.

Met 3 man afwezig. Helaas moeten Mees A, Shayan en Gjalt verstek laten gaan.

Met Ruben en Youssouf als wissel start de wedstrijd om 11:45 uur met een lichte regen. 

Eerst even aftasten en de tegenstander aanvoelen. Het is erg druk op het middenveld maar al snel weten we wat kansen te creeren. Uit een hoekschop weet Senna de bal vol te raken maar hij maait net over. Jammer, wel een mooie kans. Nog geen 2 minuten later vanuit dezelfde hoek weer een hoekschop en dit keer weet Senna de bal wel vol het doel in te jagen. 0-1  na krap 6 minuten spelen.

Ondanks de gemaakte openingstreffer hebben we moeite de opening te vinden en vooral het doel. Erg veel hoge ballen op het middenveld en te weinig mooi spel zorgen ervoor dat er over en weer te weinig kansen zijn.

Kort voor rust weten de jongens de druk voor de goal van de tegenstander goed op te voeren en wordt er een handsbal geforceerd. De daarop volgende penalty schiet Duco snoeihard in de rechter onderhoek.

Lekker, met 0-2 de rust in.

In de 2de helft weet Unitas er beter uit te komen en zijn ze zelfs af en toe gevaarlijk. Gelukkig weet de verdediging waaronder Bjorn, Jaimey, Talha en Owen ervoor te zorgen dat Igor het niet al te druk heeft. Na een mooie aanval waarbij de keeper van Unitas de bal niet onder controlle weet te krijgen, weet Senna op een mooie maniet 0-3 te scoren. Dit gaan we nu niet meer uit handen geven.

Kort voor het einde van de wedstrijd weet Unitas de druk nog op te voeren en schiet Talha tijdens het uit verdedigen per ongelijk tegen zijn eigen arm. De scheidsrechter ziet er een strafschop in. De spits van Unitas weet deze helaas te benutten.

Kort hierop klinkt het eindsignaal. 1-3. De 3 punten gaan mee naar Dordrecht.

Volgende week geen wedstrijd, 14-10 uit tegen GJS. Die kennen we nog van de beker. Laten we hopen dat het een copy van de vorige wedstrijd wordt!

Iedereen weer bedankt voor het rijden, de support en de prachtige foto's. Albert ook goed dat jij er weer bij was!

Dennis en Sander.