Van de technische commissie

04 mei 2023 - 18:57

Stephan Kruithof sluit volgend seizoen aan bij het vlaggenschip van Oranje Wit. De 31-jarige verdedigende middenvelder is ooit begonnen bij onze club. Toen hij in de F-jes speelde werd zijn talent al snel opgemerkt door Feyenoord, waar hij de hele jeugdopleiding doorliep. Na jong Sparta en Barendrecht, speelde hij 8 jaar bij Excelsior Maassluis. Toe aan iets nieuws, ging hij voor 1 jaartje terug naar SC Feyenoord, om daarna toch weer naar het vertrouwde Excelsior Maassluis te gaan. En volgend jaar dus Oranje Wit. “Leuk om de cirkel rond te maken en te gaan spelen bij de club waar ik ooit begon”.

Stephan is een speler met lange carrière met mooie clubs en vele hoogtepunten. Stephan hierover: “Ik heb inderdaad bij een aantal mooie clubs gespeeld. Met als absoluut hoogtepunt dat ik algeheel amateurkampioen van Nederland werd in 2016 met Excelsior Maassluis. Maar ook de kampioenswedstrijd tegen FC Lienden, waarin ik scoorde, was een mooi moment. Echt geweldige ervaringen!”.

Stephan, wiens broer Jeffrey in het derde van Oranje Wit speelt, gaat volgend jaar een onverwachts nieuwe uitdaging aan bij Oranje Wit. “Ja, toen de club belde was ik wel even verbaasd en hield ik in eerste instantie de boot af. Maar toen ik het verhaal van de nieuwe trainer en TC hoorde, werd ik toch getriggerd. Een duidelijk plan en een heldere visie, dat sprak mij enorm aan”, licht hij zijn keuze toe. En vervolgt: “Voorspellingen zijn altijd gevaarlijk, maar ik wil graag bovenin meedoen en voor een periodetitel gaan. Er zitten een hoop talentvolle, maar wel jonge spelers in het elftal van volgend jaar. Dus ik hoop, met mijn ervaring, hier ook een rol in te kunnen spelen. Bovenal: leuk om de cirkel rond te maken en te gaan spelen bij de club waar ik ooit begon”.

“Dit was de speler in de as die we zochten”, zegt Björn, de nieuwe trainer van Oranje Wit 1. “Met zijn ervaring en leeftijd kan hij een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de jonge jongens. Daarbij ‘zit er ook een goeie kop op’. Er zaten nog wel wat andere clubs achter hem aan, maar ik ben blij dat de keus op ons is gevallen.”