Verdere versoepeling coronamaatregelen: maandag 11 mei ook senioren weer trainen

10 mei 2020 - 14:38

Woensdag 6 mei heeft het kabinet bekend gemaakt dat de maatregelen rond het coronavirus verder versoepeld worden. Voor Oranje Wit is vooral de uitbreiding rond het buiten sporten van belang. Dit is vanaf 11 mei voor alle leeftijden toegestaan - dus niet alleen voor de jeugd - op voorwaarde dat er anderhalve meter afstand van elkaar wordt gehouden. Dit geldt alleen voor trainingen; wedstrijden zijn niet toegestaan. Ook kleedkamers en douches mogen niet worden gebruikt. De kantine blijft gesloten. 

Aangepast trainingsschema senioren
De anderhalve-meter-regel maakt dat de trainingen anders georganiseerd moeten worden. Bovendien zijn er op dit moment maar twee velden beschikbaar voor trainingen, omdat de gemeente vervroegd is gestart met het onderhoud van de velden. Een aantal velden mag niet betreden worden, omdat ze net zijn ingezaaid. Daarom is een aangepast trainingsschema gemaakt. 

Richtlijnen spelers, trainers en coördinatoren
We gaan de trainingen rustig hervatten en hebben daar een plan van aanpak voor gemaakt. In samenwerking met de KNVB en de gemeente kunnen we met een gerust hart onze deuren openen voor alle teams. Om de heropening in goede banen te leiden, zijn we afhankelijk van de inzet en medewerking van iedereen. Hier rekenen we dan ook op! Om iedereen duidelijk te maken wat van/haar wordt verwacht, hebben we praktische informatie en richtlijnen op papier gezet:

Informatie en richtlijnen voor spelers

Informatie en richtlijnen voor trainers en coördinatoren

Tot slot…
Dit is voor ons allemaal een nieuwe situatie. Alleen door samen te werken en elkaar te helpen kunnen we stapje voor stapje de trainingen hervatten. We rekenen op geduld, begrip en medewerking van al onze leden. En we wensen iedereen heel veel plezier toe bij de trainingen!