Welkom in de 1e klasse!!

Afgelopen zaterdag stond onze vuurdoop in de eerste klasse op het programma. Waar we vorig seizoen begonnen in de 4e klasse en na 2 titels en een derde plek 3 promoties op rij hadden gehaald, mogen we letterlijk aan de bak. We begonnen in Gorinchem tegen Unitas jo10-1. We begonnen met Luca in doel, Lucas, Bente en Kyle achterin, Tymo daar vlak voor en Matteo en Sam in de spits. Cas, Wisse en de weer herstelde Fedde begonnen reserve.

We mogen aftrappen en al snel bleek dat er veel spanning in de ploeg zat, maar ook veel vraagtekens. Zijn we wel goed genoeg voor de 1e klasse, zitten we niet te hoog ingedeeld. Dat is een conclusie die je nu nog niet kunt trekken, maar in het verloop van de wedstrijd zag je wel dat we vooral voetballend te kort komen. We moeten het echt hebben van keihard werken.

De eerste 5 minuten was het nog aftasten, maar daarna gaf Unitas even gas en binnen de kortste keren stond het 3-0. We wisten niet wat we met de snelle aanvallen aanmoesten. Heel af en toe kwamen we er door, maar acties die op de trainingen gewoon worden uitgevoerd kwamen er in de wedstrijd niet uit. We werkten hard, maar verder dan 2 schoten van Sam en Matteo kwamen we niet. Wel mochten we blij zijn dat het bij rust maar 3-0 stond, want als daar 6-0 had gestaan hadden we niet mogen klagen.

In de rust proberen we de koppies weer omhoog te krijgen en zeggen dat ze er voor moeten knokken. Kyle krijgt de opdracht om bij de belangrijkste speler te blijven, Cas gaat in de spits spelen en Tymo neemt de plek van Kyle over. Door deze omzettingen kwamen we wel iets meer aan voetballen toe. Dat resulteert zowaar in een paar kansen, maar zoals je vaker ziet in de counter scoort Unitas de 4-0. Dan zakt het spel van Unitas wat in en komen wij beter in het spel. We krijgen via Sam, Fedde, Cas en Matteo in een paar kansen. Uit een van die kansen krijgen we een corner, die kort wordt genomen op Cas en die ziet Tymo letterlijk in vliegen Cas ziet dat en geeft voor en Tymo scoort de 4-1. De eer is in ieder geval gered.  Maar we letten even niet op en direct wordt de marge weer 4, 5-1 voor Unitas. Daarna geven we Unitas een portie verdedigingsles. Tymo, Lucas, Wisse en Bente gooien letterlijk alles in de strijd en er komt niemand meer door met mooie acties, met name Bente en Lucas ontpoppen zich tot de betere verdedigers in het veld, die zijn een partij aan het buffelen. Helaas valt toch de 6-1, alleen is dit een afstandschot die doorschiet op het gladde veld en pardoes achter de toch prima keepende Luca valt, 6-1. Het slotakkoord is echter voor Oranje Wit.  Een afstand schot van Cas wordt tot corner verwerkt. Deze wordt door Matteo genomen en deze is zo strak dat de keeper hiervan schrikt en de bal in zijn eigen doel slaat, 6-2. Daarna fluit de goed leidende scheidsrechter annex barman voor het einde van de wedstrijd. Oranje Wit jo10-4 heeft kennis gemaakt met de wetten van de 1e klasse. We kunnen zeggen dat het niveau wellicht te hoog is voor ons en na 1,5 jaar veel gewonnen te hebben zal dat het komende halfjaar toch echt anders zijn. Of we daar iets van leren is nog te bezien. Vandaag kregen we af en toe nog de bal en die heb je nog om beter te worden. Wat we nu vooral moeten doen is keihard blijven werken en 200% inzet tonen. Komende zaterdag komt RCD jo10-1 op bezoek, zij hebben afgelopen zaterdag tegen een andere promovendus gespeeld, onze vrienden van v.v. Drechtstreek jo10-3 werden met 10-0 aan de kant gezet. Oftewel we weten waar we aan toe zijn. Samen strijden, ook in de 1e klasse.