Zaterdag 3 oktober 2020

Wedstrijdverslag Oranje Wit 1 – RVVH

Afgelopen zaterdag trof Oranje Wit 1 wederom een sterke tegenstander in RVVH uit Ridderkerk. Een ploeg die geacht wordt bovenin mee te draaien in 1B. Beide teams speelden niet vorige week. Dé vraag was: kan ons eerste het goede spel tegen Xerxes een vervolg geven? Vanwege corona moest de wedstrijd zonder publiek gespeeld worden. Helaas deed de livestream het niet als gevolg van overbelasting bij Usport, een domper voor alle Oranje-Witters die de wedstrijd thuis wilden volgen.

De wedstrijd start in hoog tempo en Oranje Wit wordt gelijk teruggedrongen op eigen helft. Het eerste heeft moeite om onder die druk uit te komen.
Gelukkig staat keeper Marnix van Vuuren zijn mannetje. Hij houdt RVVH van de 0-1 af met een aantal goede reddingen. Ook vijf corners voor RVVH leveren niets op.
Oranje Wit is echter slordig in de omschakeling, verliest de bal aanvankelijk te snel en maakt een aantal  verkeerde keuzes, waardoor RVVH de bovenliggende partij is. Oranje Wit komt nauwelijks aan aanvallen toe. Maar dat verandert. Net voor de rust is Oranje Wit veel effectiever. De eerste corner van de wedstrijd is voor Oranje Wit, Marruchen Zimmerman kopt prachtig binnen: 1-0. Daarmee is Oranje Wit effectief tegen een kansen missend RVVH.

In de tweede helft komt Oranje Wit beter uit de startblokken en het spel golft op en neer. Net na rust valt een doelpunt van Akin Arslan, dat helaas wordt afgekeurd wegens vermeend buitenspel. RVVH creëert ondertussen niet veel en wisselt drie keer.
Na een goede combinatie tussen invaller Anouar Said en Ruben Retel, wordt Retel naar de grond gewerkt in de 16, maar de scheidsrechter ziet er niets in. Ook Oranje Wit wisselt drie keer. In de 76e minuut belandt een voorzet van rechts van RVVH onbedoeld op het doel en keeper van Vuuren verslikt zich. De stand is 1-1. Dat is zuur voor hem en de ploeg, want hij was de uitblinker in de eerste helft.
Oranje Wit moet zich herpakken en doet wat terug, maar een mislukte voorzet van de ingevallen Mike Muijen belandt op de lat. RVVH gaat door voor de winst en Oranje Wit zakt te ver terug. Het eerste houdt weliswaar stand, maar helaas gaat het mis in de laatste minuut, als er bij de tweede paal wordt binnengetikt. Eindstand: 1-2.

Kortom, RVVH gaat er met de volle buit vandoor. Ondanks de teleurstelling bij de jongens en begeleiding is trainer Faysal Kadi Wahabi tevreden over de ploeg. Met name omdat de mannen een constante energie in de wedstrijd legden en ze het ook deze voetballende ploeg heel erg moeilijk hebben gemaakt. Dit geeft vertrouwen voor de komende wedstrijden.