Zilveren Crab Toernooi

Datum: 
21 augustus 2021 - 00:00

Na een afwezigheid van drie jaar is het Zilveren Crab-toernooi terug op de velden van Oranje Wit. Het driedaagse toernooi vindt plaats op 14, 17 en 21 augustus 2021.

Het Zilveren Crab-toernooi is vernoemd naar een oude locatie van Oranje Wit aan de Crabbenweg in Dordrecht. De toevoeging “zilveren” is afkomstig van de voorloper van het toernooi: het Zilveren Dagbladtoernooi, dat Oranje Wit in samenwerking met het Dordtsche Dagblad organiseerde. Sindsdien is dit toernooi met tussenpozen een populair voetbaltoernooi geworden.

Bij de wedstrijden, die mede als voorbereiding op het nieuwe seizoen gelden, zullen naast Oranje Wit ook LRC en SVW aantreden. Met een vierde vereniging zijn we op dit moment nog in gesprek. Voor het tweede elftal organiseert Oranje Wit ook een toernooi. ZBC’97 en FC Dordrecht amateurs 1 doen mee in deze poule. De wedstrijden van het tweede zullen worden gespeeld op de zaterdagen 14 en 21 augustus, vóór de wedstrijden van het eerste elftal.

De laatste keer, in 2018, won Rijsoord de ‘Crab’. Wie dit jaar de Zilveren Crab Nol Baars wisseltrofee, zoals de trofee tegenwoordig heet, mee naar huis mag nemen, blijft hopelijk spannend tot het laatste moment. Na de prijsuitreiking volgt er nog een gezellige afsluiting. Alles uiteraard conform de dan geldende coronarichtlijnen.