Zilveren Crab Toernooi: Interview met Paul van Oosten

15 augustus 2022 - 09:04

“Ik heb er jaren met veel plezier gewerkt” 

Over een week start het Zilveren Crab-toernooi. Mis dit leuke toernooi niet en klik op de link onderaan dit bericht voor het speelschema. 
 

Er zijn bij de tegenstanders meerdere trainers die een verleden hebben bij onze mooie vereniging. We spreken deze keer met de trainer van Dubbeldam, Paul van Oosten.

Paul is het afgelopen seizoen trainer geweest bij het tweede elftal van Oranje Wit, maar heeft in verschillende periodes meer rollen bekleed. Zo is hij ook nog trainer van de hoofdmacht geweest, hoofd jeugdopleiding en trainer van JO19-1. Volgend seizoen keert hij terug naar zijn oude liefde Dubbeldam, waar hij ook twee periodes van vijf jaar gewerkt heeft.

Wat een jaar is dit geweest. Hoe heb je dat beleefd?
“Ja, een heel leuk jaar, met een heel verrassend einde. Ik wist wel dat we een goed team hadden, dat ook naarmate het seizoen vorderde steeds beter ging samenwerken. De sfeer was goed en we voetbalden bij vlagen best aardig. Op het laatst verloren we een paar keer, waardoor het kampioenschap verder weg leek dan ooit. Maar we hadden op de laatste speeldag toch nog een kans. Koploper Pelikaan verloor bij Wieldrecht en toen waren wij kampioen! Supergaaf!”

Ken je het Zilveren Crab-toernooi nog? 
“Ja, ik weet dat het een oud toernooi is dat altijd in de voorbereiding plaatsvindt. Maar ik heb nooit meegedaan, volgens mij. In die jaren werd het toernooi niet georganiseerd. Wel goed dat het weer opgepakt is, want je speelt zo toch twee oefenwedstrijden. En zo zie ik het toernooi ook.”

Wat vind je van de club Oranje Wit?
“Ik vind het een goede en gestructureerde club en heb er jaren met veel plezier gewerkt. En ook nog succesvolle jaren! Dat maakt het nóg mooier. Het is een leuke, gezellige club. Lekker kaarten op de donderdagavonden, dat is iets wat me zeker bijblijft. 
Na een jaar als tweede-elftaltrainer bij Oranje Wit werd ik teruggevraagd bij mijn oude club Dubbeldam en daar kon ik geen nee tegen zeggen. Het is me ook wel wat waard om toch weer zelfstandig hoofdtrainer te zijn. Niet dat ik tweede-elftaltrainer te min vind hoor, maar het is toch anders qua beslissingen nemen.”

Wat zijn de verwachtingen van het toernooi?
“Wat ik al zei, ik zie het toernooi echt als voorbereiding. Ik heb een hele nieuwe, jonge groep. Op het toernooi spelen zij hun eerste twee wedstrijden van het seizoen. Dat is interessant om te zien.
Dus het resultaat is niet het belangrijkste, maar we hoeven er ook niet twee keer met 7-0 verlies af te gaan.” 

 

Zilveren Crab-feitje:
Wist je dat het Zilveren Crab-toernooi vroeger bekendstond als het belangrijkste voetbaltoernooi van het eiland van Dordt?

Zet de data alvast in je agenda, zodat je dit toernooi niet mist:  
Zaterdag 20 augustus, dinsdag 23 augustus en zaterdag 27 augustus.