Zwaarbevochten bekeroverwinning Oranje Wit jo10-4

Na de absolute topper van vorige week tegen GJS stond vandaag de bekerwedstrijd in de 2e ronde van de beker op het programma tegen de op papier makkelijker tegenstander Drechtstreek jo10-3. Maar omdat Wisse en Cas genoten van een vakantie, Lucas helaas ziek was geworden en Bente ziek was geweest, deden Jurre en Mees weer een keer mee met hun oude team. Bente was wel weer beter maar zou vandaag als reserve starten. De basis vandaag bestond uit Luca op doel, Kyle linksachter, Jurre centraal en Tymo rechtsachter, Mees stond op de positie van Cas op het middenveld en Matteo en Fedde stonden in de spits geposeerd. Zoals gezegd Bente stond reserve samen met Sam.
Om 9:45 fluit Matthijs voor het begin van de wedstrijd. Al snel zien we dat we met 2 gastspelers spelen, het is zoeken naar de juiste balans en daar probeerde Drechtstreek gebruik van te maken, zij waren feller en combineerde er op los, toch stond de verdediging onder leiding van Jurre goed. Kyle en Tymo pakten veel ballen af en Jurre die ving alle ballen op en zorgde voor veel rust. Aanvallend kwam Drechtstreek er eigenlijk niet langs, ze probeerde het wel maar Luca stond zijn mannetje. OP het middenveld stond Mees lekker te bikkelen en stuurde hij Matteo en Fedde regelmatig weg, waarbij helaas Fedde het vizier niet op scherp had staan. De mooiste actie kwam op naam van Sam, die kreeg de bal van Kyle, hij passeerde 3 spelers en gaf bijna de perfecte pass op Fedde die niet na denkt en de bal keihard op de kruising knalt, een schitterde aanval die helaas meer verdiende, maar helaas. Na een waar voetbalgevecht fluit Matthijs voor de rust en gaan we naar de kleedkamer met een 0-0 tussenstand.
In de rust bespreken wat er niet goed gaat en wat we moeten doen om dit te verbeteren. In de 2e helft beginnen Bente en Fedde als reserve en beginnen we voortvarend aan de 2e helft. Wat in het begin van de 2e helft opvalt is dat we voetballend de betere worden, met mooie acties en goede voorzetten, maar helaas stond de verdediging van Drechtstreek goed zijn of haar mannetje en hield de keeper zijn doel schoon op schoten van Mees, Sam en Matteo. Toch komen we na een minuut of 10 op voorsprong. Bente inmiddels ingevallen voor Kyle stuurt Sam weg, die de achterlijn opzoekt en goed voorgeeft op Matteo die de bal aanneemt en de bal hard in het doel schiet en daarmee de keeper kansloos maakt. Daarna knakt er wat bij Drechtstreek en komen ze er niet meer uit, Oranje Wit creëert de ene na de andere aanval en krijgt kans op kans, Fedde, Sam, Matteo en Mees schieten op paal, lat en keeper, maar de bal vliegt er niet in, een mooie actie van Sam wordt door Fedde verkeerd ingeschat omdat hij helaas vergeet dat hij rechts is en de bal met links naast speelt. Maar Fedde laat zijn hoofd niet hangen en speelt een degelijke goede wedstrijd op rechts hij haalt net als Sam en Matteo regelmatig de achterlijn en geeft veel goede voorzetten waar de andere aanvallers helaas geen raad mee weten. Dan is Tymo het zat, hij pakt de bal af van de aanvallers van Drechtstreek en passeert bijna het complete team van Drechtstreek en gaat alleen op de keeper af en zorgt hoogst persoonlijk voor de 2-0. Daarna is de wedstrijd gespeeld en spelen de wedstrijd professioneel uit. Als Matthijs voor het einde van de wedstrijd fluit is de ontlading groot en zijn we blij met het behalen van de volgende ronde in beker.
Volgende week mogen we wederom aantreden tegen dit team van Drechtstreek en we weten in ieder geval dat van onderschatting geen sprake kan zijn. Drechtstreek is een goed voetballende ploeg waar je niet 1,2, 3 van wint. Wel apart dat Unitas jo10-2 5 keer tegen dit team tot scoren kwam, maar goed we zullen zien en kijken uit naar volgende week als Cas, Lucas en Wisse weer terug zijn en we ons eigen spel weer kunnen spelen.