Biljart bij Oranje Wit

Over de biljartafdeling van sv Oranje Wit

Sportvereniging Oranje Wit is een bloeiende omnivereniging met een voetbal-, biljart- en tennis- & padelafdeling. We bestaan al bijna honderd jaar (sinds 1925) en behoren tot de grootste verenigingen in de regio. Onze vereniging is gebaseerd op een protestants-christelijke grondslag zoals is vastgelegd in de statuten; normen en waarden staan bij ons hoog in het vaandel.

‘Voor en door leden’ vinden we een belangrijk uitgangspunt, een vereniging kan alleen functioneren door de inzet van vrijwilligers op alle terreinen. We verwachten dan ook dat alle leden en/of ouders van leden een bijdrage leveren aan het vrijwilligerswerk, zodat alle leden met plezier kunnen sporten.

Onderlinge competitie

De biljartafdeling van sv Oranje Wit bestaat uit een gezellige groep biljartliefhebbers. Iedere maandagavond komen we bij elkaar in het sponsorhome waar we op drie biljarts in een onderlinge competitie spelen. We spelen deze onderlinge competitie zowel in het voor- als najaar. Ter overbrugging spelen we tussendoor ook nog een competitie bandstoten of mini-pentathlon. Naast het biljarten is er onder het genot van een kopje koffie of een ander drankje ook gelegenheid om over andere zaken dan biljarten te praten.

Het biljartspel

Het biljartspel dat wij spelen is de eenvoudigste spelsoort, namelijk het ‘libre’ of ‘vrij spel’. Hierbij is het de bedoeling om met de speelbal beide andere ballen te raken in één stootbeurt. Als dit lukt, spreken we van een carambole en mag de speler daarna zijn beurt vervolgen. Indien een speler mist, is de tegenstander aan de beurt. We spelen totdat een van de spelers het voor hem vastgestelde aantal caramboles heeft gemaakt tot uiterlijk het maximumaantal te spelen beurten. Het aantal te maken caramboles of punten wordt bepaald door je zogenoemde moyenne. Dit is het gemiddelde aantal caramboles dat een biljarter in zijn aantal beurten maakt. Door deze rekenmethode heeft iedereen de kans om ieder seizoen ‘kampioen’ te worden.

Naast biljart, biedt sv Oranje Wit ook voetbal, padel en tennis aan. Meer informatie over de gehele sportvereniging lees je hier. 

Meld je aan en blijf op de hoogte van Oranje Wit!
Contact
Accommodatie sv Oranje Wit
Sportpark Stadspolders
Nieuwe Noordpolderweg 1
3312 AD Dordrecht
Handige links
SponsorKliks