Voetbal bij Oranje Wit

Over de voetbalafdeling van sv Oranje Wit

Sportvereniging Oranje Wit is een bloeiende omnivereniging met een voetbal-, biljart- en tennis- & padelafdeling. We bestaan al bijna honderd jaar (sinds 1925) en behoren tot de grootste verenigingen in de regio. Onze vereniging is gebaseerd op een protestants-christelijke grondslag zoals is vastgelegd in de statuten; normen en waarden staan bij ons hoog in het vaandel.

‘Voor en door leden’ vinden we een belangrijk uitgangspunt, een vereniging kan alleen functioneren door de inzet van vrijwilligers op alle terreinen. We verwachten dan ook dat alle leden en/of ouders van leden een bijdrage leveren aan het vrijwilligerswerk, zodat alle leden met plezier kunnen sporten.

De voetbalafdeling van sv Oranje Wit bestaat al sinds 1925. Onze teams, prestatief en niet-prestatief, spelen op hoog niveau. Het eerste seniorenteam speelt in de tweede klasse, de top van de junioren – pupillen speelt op divisieniveau en de top van de pupillen speelt op het hoogste niveau in de regio. Het huidige niveau van Oranje Wit is enerzijds een gevolg van de talentvolle spelers uit eigen kweek en  anderzijds een uitvloeisel van de sterke organisatie en de professionele trainingsaanpak.

JeugdOpleidingsPlan

Om een positieve richting te geven aan de jeugdleden en hun ontwikkeling wordt er gewerkt met een JeugdOpleidingsPlan (JOP). Dit plan gaat uit van een vaste voetbalvisie en spelopvatting en wordt toegepast voor de prestatieve en niet- prestatieve jeugd. In de praktijk blijkt dat het een prima handvat is voor leiders, trainers en leden en dat het ook ten goede komt aan het prestatieniveau.

Regionale Jeugdopleiding

Sinds 2017 heeft de voetbalafdeling van Oranje Wit de status Regionale Jeugdopleiding (RJO).  De erkenning is afgegeven na het succesvol doorlopen van het Kwaliteit & Performance Programma van de KNVB. Dit betekent dat sv Oranje Wit volgens de KNVB voldoet aan de criteria om jeugdspelers op te leiden voor de top van het amateurvoetbal. Om de status RJO te kunnen behalen, moet een club voldoen aan hoge kwaliteitseisen. Er wordt onder andere gekeken naar het technisch beleid van de vereniging, de structuur van de jeugdopleiding, de inzet van gediplomeerde trainers, het niveau waarop jeugdteams actief zijn, de ontwikkeling van spelers en trainers, het medische kader, de samenwerking met andere clubs, verenigingen en scholen, het aantal trainingsmomenten, de accommodatie en overige voorzieningen.

Voetbaltraining

In principe wordt er door ieder team minimaal twee keer per week getraind. Het is onze wens om per team of groep van pupillen een vaste trainer te hebben. De trainers komen in de meeste gevallen voort uit de vereniging. We stimuleren onze leden, rustende leden en ouders daarom ook om cursussen te volgen bij bijvoorbeeld de KNVB.

Nevenactiviteiten

Oranje Wit biedt meer dan alleen sportactiviteiten. De nevenactiviteiten zorgen voor vele gezellige verenigingsmomenten. Jaarlijks is er bijvoorbeeld een Jeugdkamp voor de pupillen, Kamp Experience, het Sinterklaasfeest, de kampioenenparade, diverse toernooien en voor de hele familie de Mathijs Mensendag.

Inzet vrijwilligers

De vereniging kan alleen functioneren door de inzet van vrijwilligers op alle terreinen. We verwachten dan ook van alle leden en ouders van leden dat zij een bijdrage leveren aan het vrijwilligerswerk.

Naast voetbal, biedt sv Oranje Wit ook tennis, padel en biljart aan. Meer informatie over de gehele sportvereniging lees je hier. 

 

Meld je aan en blijf op de hoogte van Oranje Wit!
Contact
Accommodatie sv Oranje Wit
Sportpark Stadspolders
Nieuwe Noordpolderweg 1
3312 AD Dordrecht
Handige links
SponsorKliks