Van de jubileumcommissie

De jubileumcommissie heeft deze keer de keeperstrainers geïnterviewd in aanloop naar het 100-jarig bestaan van sv Oranje Wit. We stellen ze even aan jullie voor: Jan den Toom (70), Remko Baars (59), Dennis Buijser (42) en Pieter Wils (40). Alle vier al jaren aan de club verbonden; eerst als speler, daarna als vrijwilliger, supporter, leider. En nu dus nog steeds actief. Remko en Pieter zijn de keepertrainers van de jeugd, Dennis van de selectie en Jan is coördinator van de keepers.

Jan den Toom

Dennis en Pieter hebben in hun speeljaren nog training gehad van Remko. Ze roemen hem om zijn fanatisme en kwaliteiten om de techniek van iedere keeper te verbeteren, een voorbeeld voor beiden. Remko zelf benoemt Martin Klomp en Arie Louwman als beste trainers. Jan noemt ook Martin Klomp voor de tactische kant en Cees v.d. Sluis.


Dennis Buijser en Remko Baars

Pieter Gils

Alle vier de heren hebben mooie momenten meegemaakt die in hun geheugen gegrift staan.
Jan heeft het over het kampioenschap van Oranje Wit 2 – NSVV. En die dag in 1977 dat hij in de ochtend in het 11e speelde en in de middag bij het 1e zat. Daarnaast heeft hij hele mooie jaren als leider van Oranje Wit 2 meegemaakt. Remko heeft mooie herinneringen aan de voetbaljaren dat hij in het 1e en 2e elftal speelde. Ook het kampioenschap van Oranje Wit 2 en de winst in de nacompetitie met Oranje Wit 1 maken daar deel van uit. En er zijn nog zoveel andere mooie momenten, teveel om allemaal op te noemen. Dennis vindt het laatste kampioenschap van Oranje Wit 1 (2012/2013) een van de mooiste momenten. En vanuit zijn eigen speeljaren is het een moment uit 2011/2012 waarin hij in de nacompetitie keepte en waarin hij in één wedstrijd zowel zijn hoogte- als dieptepunt bereikte. Maar ook alle Matthijs Mensendagen en de weekenden weg met de selectie en vriendenteams. Pieter vindt het winnen van de Dordtenaar Bokaal met A1 een van de mooiste momenten. Daarnaast krijgt hij vooral een warm gevoel bij de gedachte aan de gezelligheid en lol met zijn teamgenoten.

Als we vragen wat Oranje Wit voor hen betekent en waardoor het komt dat Oranje Wit de club is om graag te komen, hebben ze alle vier bijna hetzelfde antwoord: “Oranje Wit is een tweede thuis, het wordt/is een onderdeel van je leven. Een familieclub met veel gezelligheid en saamhorigheid.”

Ze hebben nog wel wat ideeën om deze mooie club nóg mooier te maken. Bijvoorbeeld een extra kunstgrasveld, modernere businessclub en een nog betere samenwerking op alle vlakken zodat we wellicht nog meer jongens en meiden vanuit de Mini’s in de selectie krijgen.

We sluiten af met een mooie boodschap van deze heren: “Bedenk wat jij kan betekenen voor de club, bijvoorbeeld door je ook in te zetten als vrijwilliger, zodat iedereen kan blijven genieten en jaren plezier mag beleven bij deze mooie club.”

Meld je aan en blijf op de hoogte van Oranje Wit!
Contact
sv Oranje Wit
Bezoekadres
Sportpark Stadspolders
Nieuwe Noordpolderweg 1
3312 AD Dordrecht

Postadres
Postbus 737
3300 AS Dordrecht
Handige links
SponsorKliks