In augustus 2023 zaten de spelers, staf en TC bij elkaar om de doelstelling voor het seizoen te bepalen. We waren er al snel uit; gelijk weer gaan voor een terugkeer naar de eerste klasse! En dat is gelukt via de nacompetitie. In de finale werd er gewonnen van IFC en de ontlading na afloop was fantastisch. Hulde!

Afgelopen donderdag kwamen spelers, staf, TC, bestuur en enkele sponsoren bijeen om dit mooie seizoen een dito afsluiting te geven tijdens een heerlijke BBQ. Ron Stieding sprak namens het (voetbal)bestuur en Björn bedankte de spelers die stoppen/weggaan met mooie woorden. De spelers kregen, los van een gemeend applaus, ook een mooi aandenken; een ingelijst shirt met twee mooie foto’s erbij.

De vertrekkende spelers zijn:

Brandon Könemann; de topscoorder van dit seizoen met 20 doelpunten. De veel scorende spits wil meer tijd vrij maken voor zijn gezin, waar onlangs weer gezinsuitbreiding is geweest, en gaat daarom een punt zetten achter zijn mooie carrière. In dit artikel blikt Brandon terug op zijn carrière. 


Rodney Huijgen
; hij eindigde dit seizoen met een kampioenschap van het tweede elftal, maar heeft zijn steentje zeker bijgedragen aan de promotie van het eerste. De motivatie om als voetballer door te gaan is weg, maar de motivatie om als trainer verder te gaan is des te groter. Rodney staat volgend jaar aan het roer van ons vlaggenschip van de jeugd: de JO19-1, lees er meer over in het artikel in AD de Dordtenaar.


Mike Langerak
; deze sierlijke middenvelder neemt na vier jaar afscheid van Oranje Wit. Ondanks de wat stroeve verhouding met de trainer, heeft hij zich tot het laatst toe ingezet voor de promotie. En dat zegt iets over zijn karakter. Hij gaat volgend jaar spelen voor het Gorcumse SVW, dat helaas degradeerde naar de derde klasse. Lees hier meer over Mike en zijn tijd bij onze club.


Ivar de Boer
; deze echte Oranje-Witter speelt al een paar jaar in ons eerste elftal als centrale verdediger. Hij speelde dit jaar wat minder dan voorgaande jaren, maar heeft zeker zijn meerwaarde gehad voor het team. Ivar gaat zich meer richten op zaken buiten het voetbal en heeft daarom besloten om te stoppen.


Niek van der Linden;
misschien bij velen niet echt bekend, maar Niek is een paar jaar reservekeeper geweest achter eerste keeper Jesper Harmans. Een ondankbare en onderschatte taak. Hij reed daarvoor ook nog eens drie keer per week van Den Haag naar Dordrecht en terug, met altijd een glimlach op zijn gezicht. Maar die reis ging hem nu wel opbreken en hij heeft besloten meer tijd te gaan nemen voor zaken buiten het voetbal.

Achraf Bouchrit; iedereen kan zich het horrorscenario herinneren in de uitwedstrijd tegen VVGZ. Inmiddels loopt Achraf weer zonder krukken en herstelt hij langzaam van een verschrikkelijke knieblessure. Of hij ooit weer terug gaat komen op zijn oude niveau is nog niet te zeggen, maar we willen hem sowieso een hart onder de riem steken en hem bedanken voor alles wat hij heeft betekend voor het team.

Nogmaals iedereen bedankt voor jullie inzet voor Oranje Wit de afgelopen jaren, we gaan jullie nooit vergeten en de deur staat altijd open!

Na de mooie woorden van Ron en Björn was de beurt aan de aanvoerder voor een dankwoord en aan Jordi Fok die de overige stafleden met een soort roast op humoristische wijze in het zonnetje zette. Op het einde was er nog de verkiezing van de speler van het jaar, waar iedereen van tevoren zijn stem over kon uitbrengen. Er waren bekers voor de nummers 1, 2 en 3:

  1. Jesper Harmans, onze betrouwbare sluitpost
  2. John Tilahun, onze rotsvaste centrale verdediger
  3. Job de Geus, ons eigen talent, die dit jaar zijn debuut maakte.

Iedereen bedankt voor een topseizoen en op naar volgend jaar in de eerste klasse!

Gerelateerde berichten

Meld je aan en blijf op de hoogte van Oranje Wit!
Contact
sv Oranje Wit
Bezoekadres
Sportpark Stadspolders
Nieuwe Noordpolderweg 1
3312 AD Dordrecht

Postadres
Postbus 737
3300 AS Dordrecht
Handige links
SponsorKliks