De zomervakantie is in aantocht en het mooie weer komt er volgens de geleerden ook aan. Iets waar wij allemaal ongetwijfeld naar uitkijken, we hopen dan ook een mooie zomer tegemoet te gaan. Omdat de afgelopen periode over heel veel dingen is nagedacht en er verschillende veranderingen zijn geweest, willen wij jullie hiervan via deze nieuwsbrief op de hoogte brengen.

Bestuurslid & organisatiestructuur

De laatste twee jaar is het aantal leden, mede door de komst van de 3 padelbanen, in opmars. Hierdoor moest er op organisatorisch vlak het een en ander worden aangepast. Al geruime tijd is het bestuur van sv Oranje Wit bezig met een nieuwe organisatiestructuur op te zetten binnen de gehele sportvereniging. De afgelopen jaren is de tennis- en padelafdeling met veel passie en enthousiasme bestuurd door Ad van Ballegooijen en Jan Ponte als ad-interimbestuursleden, met daarnaast aanvulling vanuit de tennis- en padelcommissie (TPC). In de nieuwe organisatiestructuur is plaats voor een nieuw bestuurslid vanuit de tennis- en padelafdeling en tijdens de algemene ledenvergadering op 18 juni jl. is Jorrit Mol, met goedkeuring van alle aanwezigen, toegetreden tot het dagelijkse bestuur van de sportvereniging. Hij zal verantwoordelijk zijn voor de tennis- en padelafdeling. Ad en Jan treden hierdoor af als ad-interimbestuursleden, maar blijven actief binnen de TPC. Wij willen Ad en Jan daarom enorm bedanken voor hun inzet! Hun ervaring, kennis en kunde blijven zij gelukkig voorlopig nog delen binnen de TPC. Omdat de tennis- en padelafdeling nu (weer) een officieel bestuurslid heeft, zullen er op organisatorische gebied veranderingen plaatsvinden, waarbij Ad en Jan een belangrijke rol gaan spelen. Met als doel om de tennis- en padelafdeling meer aansluiting te laten krijgen bij de andere afdelingen van de sv. De komende periode gaan we hiermee achter de schermen hard aan de slag.

Biljart

Vanaf het nieuwe seizoen zul je in de kantine ook biljarttafels zien staan. De biljartafdeling heeft door de geplande verbouwing van het sponsorhome bij de voetbal, geen ruimte meer om daar hun sport te kunnen beoefenen. Gekeken is naar de meest geschikte ruimte en hiervoor is in goed overleg uitgeweken naar de tennis- en padelkantine. Vanaf woensdag 26 juni zullen er enige aanpassingen in de kantine worden gedaan zodat de biljarttafels daar kunnen worden geplaatst. Wij zijn verheugd de biljartafdeling een leuke plek te kunnen bieden en van harte te verwelkomen in onze gezellige kantine.

Toernooicommissie & zomertoernooi

Na 18 jaar van trouwe dienst met tal van geweldige toernooien op haar conto heeft de toernooicommissie eind vorig jaar laten weten te stoppen. Iets wat wij enorm jammer vinden en wij zijn als club heel dankbaar voor wat er de afgelopen jaren aan inzet en werk is verricht om de toernooien in goede banen te leiden. Door dit besluit heeft het wintertoernooi helaas niet kunnen plaatsvinden. Maar er is nu een groep enthousiaste vrijwilligers opgestaan die een nieuwe toernooicommissie heeft gevormd. Het zomertoernooi ‘sv Oranje Wit Open’, onderverdeeld in: Oranje Wit de Jager Tennis open 2024 en SPC van Wensen en de Jongh Padel open 2024, vindt plaats van 24 augustus tot en met 1 september. Ga naar www.toernooi.nl voor meer informatie en om je in te schrijven!

Tennis- en padellessen Maximus

Vanuit het bestuur is besloten om, vanwege onvrede omtrent de gang van zaken, de samenwerking met tennis- en padelschool Maximus per 1 juli 2024 op te zeggen. Dit heeft als gevolg dat er bij Oranje Wit geen tennis- of padellessen meer geboekt kunnen worden via Maximus. De lessen die nog geboekt waren, worden gewoon afgemaakt op de daarvoor bestemde lesavonden. Omdat Maximus al geruime tijd lessen aanbiedt op onze vereniging en dit voor de lessende leden een enorme tegenvaller is, wordt er na de zomerperiode gekeken naar een geschikte oplossing. Tot die tijd kan er uiteraard wel gewoon gespeeld worden. Mocht je interesse hebben in tennis- of padellessen, dan adviseren wij dit pas na de zomerperiode te overwegen zodra er meer bekend is. De lessende leden zijn via een aparte mail op de hoogte gesteld.

Activiteitencommissie

Zoals jullie ongetwijfeld meegekregen hebben, zijn er de laatste maanden tal van activiteiten georganiseerd voor tennis- en padelleden. Inmiddels zijn er 2 pubquizzen geweest en zijn er bij tennis en padel verschillende onderlinge toernooien georganiseerd. Iets wat de sfeer en betrokkenheid bij de club ten goede komt. De activiteitencommissie heeft nog tal van leuke activiteiten in de planning. Houd daarom de sociale media, mail en website in de gaten voor meer activiteiten die georganiseerd gaan worden! Heb je ook een leuk idee of wil je zelf iets organiseren? Laat dat dan gerust weten, dan kijken wij naar de mogelijkheden. De activiteitencommissie denkt graag met je mee!

100-jarig bestaan sv Oranje Wit

Op 2 mei 2025 is het zover: sv Oranje Wit bestaat 100 jaar! Om deze mijlpaal te vieren, is er een fantastisch jubileumweekend gepland van 1 tot en met 3 mei 2025. Dit wordt het hoogtepunt van een reeks feestelijke activiteiten die georganiseerd worden om fondsen te werven en het eeuwfeest onvergetelijk te maken met als thema ‘onderweg naar 100 jaar’. Het programma voor het jubileumweekend volgt nog maar wij kunnen alvast wel verklappen dat er een spetterend feest georganiseerd wordt met als hoofdact de Dirty Daddies!! Reserveer ook alvast vrijdag 13 september in je agenda. Dan wordt er een pubquiz georganiseerd die in het teken staat van het 100-jarig bestaan. Gezelligheid en mooie prijzen gegarandeerd!

Wordt  ‘Vriend van tennis en padel’

Met bijna 400 leden hebben we een gezellig drukke tennis- en padelafdeling. Om dit allemaal in goede banen te leiden is naast structuur ook het nodige aan materialen en vernieuwingen nodig. Als ‘vriend’ van tennis en padel kun je hier je steentje aan bijdragen. Met een bijdrage van € 50,- per jaar help je de tennis- en padelafdeling bijvoorbeeld om de kantine, het tennis- en padelpark en de terrassen op te knappen. Daarnaast willen wij jaarlijks een gezellig ‘Vrienden van tennis en padel toernooi’ organiseren voor alle vrienden. Interesse, aanmelden of meer informatie? Stuur dan een mail naar jorrit.mol@oranjewit.nl.

WhatsApp-groep tennis en padel

WhatsApp is tegenwoordig niet meer weg te denken. Onder de tennis- en padelleden zijn er verschillende appgroepen actief. Toch merken wij dat er regelmatig vragen zijn over het ruilen van bardiensten, openingstijden kantine of activiteiten, en dat wij graag informatie aan iedereen willen delen. Omdat WhatsApp sneller en beter gelezen wordt dan bijvoorbeeld een mail of brief, willen wij een tennis- en padelbrede WhatsApp-groep maken, waar je vragen kunt stellen, bardiensten kunt ruilen enzovoort, maar waar wij ook direct belangrijke informatie kunnen delen.

Scan de QR code en je wordt direct toegevoegd aan de
sv Oranje Wit tennis- en padel WhatsApp-groep.

 

 

 

Vernieuwde website sv Oranje Wit

Op 31 mei is de nieuwe website live gegaan. Neem eens een kijkje op www.oranjewit.nl en blijf op de hoogte van alle ins en outs. Iedereen een hele fijne en goede zomer toegewenst!

Gerelateerde berichten

Meld je aan en blijf op de hoogte van Oranje Wit!
Contact
sv Oranje Wit
Bezoekadres
Sportpark Stadspolders
Nieuwe Noordpolderweg 1
3312 AD Dordrecht

Postadres
Postbus 737
3300 AS Dordrecht
Handige links
SponsorKliks