7 tegen 7

  • Team informatie
  • Standen
  • Uitslagen
  • Programma
  • Verslagen
Bovenste rij
Middelste rij
Onderste rij

Als de conditie terugloopt en het postuur wat opzwelt, wil dat niet zeggen dat het heilig vuur gedoofd is. Echte kerels koesteren hun kicksen, hongeren naar de bal en laten zich niet uit het veld slaan. Gelukkig dus dat er zoiets bestaat als 7 tegen 7-voetbal…  
Toegegeven, een adembenemend spektakel is het niet meer. Maar ook voor 7 tegen 7-mannen blijft er niets mooiers denkbaar dan op een loodgrijze zaterdagmiddag hun mannelijke weerbaarheid te kunnen tonen om vervolgens geradbraakt maar diepgelukkig huiswaarts te keren als ‘the man of the match’ (iedereen).
Half speelveld

Bij 7 tegen 7 zijn de regels en omstandigheden aangepast. We spelen in zeventallen op een half speelveld met traininggoals, en met mannen die minimaal 35 jaar oud zijn. Er mag doorlopend gewisseld worden en we doen niet aan buitenspel. Sterk fysiek contact is niet toegestaan. Dus slidings zijn bijvoorbeeld verboden. Je speelt onder elkaar, maar ook tegen andere voetbalclubs (als je dat wilt). We spelen nooit buiten Dordrecht en meestal om de week.
De derde helft vinden we net zo belangrijk als de eerste en de tweede. Zo blijft voetbal gezellig, sportief en mogelijk tot vrijwel elke leeftijd.
Onderling en toernooien

De 7 tegen 7-mannen van Oranje Wit gaan er ook in dit nieuwe seizoen weer volop tegenaan! Om de week spelen we onderling tegen elkaar op zaterdagmiddag. Aanvang: meestal om 15.00 uur

Verder is er onze deelname aan de 7 tegen 7-vrijdagavond-toernooien.  Deze toernooien houden we in samenwerking met drie andere clubs (GSC/ODSDubbeldam en WieldrechtSportbedrijf Dordrecht en FysioDordt doen ook mee. Kijk op:http://www.dordtsport.nl/activiteiten/7x7voetbal.

Trainen
Hoewel de meeste mannen van 7 tegen 7 het vanwege hun fabelachtige techniek, hun goddelijke lichaam en hun ijzeren conditie niet nodig hebben, is er toch een aantal dat traint. Elke donderdagavond om 20:00 uur trotseren de fanatiekste 'zeveraars' de elementen en spannen zij hun spieren als oefening voor de wedstrijden. We trainen - dat is het mooie - samen met onze buren van GSC/ODS en sluiten zo ook nog cluboverstijgende vriendschappen.
Kom lekker meedoen? 
Als je geïnteresseerd bent in 7 tegen 7-voetbal kun je je inschrijven bij onze vereniging. Neem in dat geval contact op met Erik Nijssen via e-mail:eriknijssen@hotmail.com of bel hem: 06 12 06 81 47. Wil je sfeer proeven? Check hier onze legendarische 7 tegen7-movie en hier wat foto'sWil je alleen meedoen met de genoemde vrijdagavondtoernooien dan kun je ook daarvoor inschrijven. Je hoeft dan (nog) geen lid te zijn van een verenigingJe kunt je solo inschrijven. Maar ook met een team (zevental). Kijk hiervoor op de website van Dordt Sport.
 

Oranje Wit ambassadeur 7 tegen 7-voetbal in Dordrecht

Samen met Sportbedrijf DordrechtFysioDordt en drie andere voetbalclubs uit Dordrecht (GSC/ODSDubbeldam en Wieldrecht) wil Oranje Wit het 7 tegen 7–voetbal de komende jaren Dordrecht-breed op de kaart zetten. We doen dit met een publiciteitscampagne (klik hier voor het persbericht, hier voor de flyer en hier voor een promotiefilmpje) en met het organiseren van elf 7 tegen 7-toernooien op vrijdagavond. De toernooien staan open voor iedereen en zijn onder meer bedoeld voor mannen die graag kennis willen maken met het 7 tegen7-voetbal. Kijk voor meer informatie opwww.dordtsport.nl/activiteiten/7x7voetbal.

Verslagen

Er zijn nog geen verslagen beschikbaar.