Op zaterdag 23 maart ontvingen we de gemeenteraad, de Sportraad Dordrecht en de KNVB op ons Sportpark. We hebben laten zien hoe trots we zijn op onze club en dat onze organisatie met veel vrijwilligers staat als een huis. De kers op de taart was de opkomst van onze eigen Mini Champions League waar alle genodigden, en ook de vele supporters, met een grote glimlach naar hebben gekeken.

Urgente uitdaging
Na de kennismaking met onze club hebben we met de aanwezigen gesproken over de capaciteitsuitdaging waar we voor staan. We trainen met ruim 1400 leden op twee kunstgrasvelden. Ons derde verlichte natuurgras-/zandveld wordt niet meer onderhouden door de gemeente en is het grootste gedeelte van het jaar onbespeelbaar. We merken dat we vastlopen op de beperkte capaciteit van trainingsvelden. Er worden zelfs trainingen geschrapt als er op een doordeweekse avond een inhaalwedstrijd moet worden gespeeld. Kortom, het is tijd dat hier iets aan gedaan wordt!

Tijdens een presentatie hebben we laten zien dat de plannen van de Dordtse Sportvisie, het Stadspark XXL en sv Oranje Wit mooi op elkaar aan kunnen sluiten. De visualisatie van deze plannen werd verzorgd en gepresenteerd door architect en Oranje-Witter Jeroen Markusse, waarvoor onze hartelijke dank!

De Gemeente heeft aangegeven dat er binnen de plannen en het budget van Stadspark XXL ruimte is voor twee nieuwe kunstgrasvelden. Gezien onze urgente situatie, onze ambitie en groeimogelijkheden – zeker ook in vergelijking met de capaciteitsuitdagingen van de andere Dordtse clubs – lijkt het ons logisch dat wij nu vooraan staan.

1,5 kunstgrasveld
Ons voorstel is om in samenwerking met de gemeente een versnelling aan te brengen in de ontwikkeling Stadspark XXL door te starten op de locatie van sv Oranje Wit. Binnen de kaders van het plan en de beschikbare middelen, wordt er 1.5 kunstgrasveld gerealiseerd. Om een bijdrage te leveren aan de groene ambities van de stad en het gedachtegoed van Stadspark XXL, zijn we bereid om een half voetbalveld in te leveren. Ook zijn we bereid om een deel van onze opstallen op te offeren, op voorwaarde dat we daar samen creatieve alternatieven voor zoeken. Het tijdspad waar we op aan willen sturen is dat de aanleg van de velden in januari-februari 2025 start. Dit betekent dat verdere uitwerking van de plannen, het proces en de besluitvorming vanaf april in gang moeten worden gezet. Als bestuur zijn we bereid om hier intensief aan mee te werken in onze vrijwillige tijd.

Algemene Ledenvergadering
De plannen willen we natuurlijk graag aan alle leden van sv Oranje Wit voorleggen. Daarom is er op woensdag 26 juni een algemene ledenvergadering, waar alle ideeën en tekeningen zullen worden gepresenteerd. Nadere info volgt nog, maar noteer de datum alvast in je agenda! En natuurlijk houden we je via onze website en socials op de hoogte van de vorderingen.

Gerelateerde berichten

Meld je aan en blijf op de hoogte van Oranje Wit!
Contact
Accommodatie sv Oranje Wit
Sportpark Stadspolders
Nieuwe Noordpolderweg 1
3312 AD Dordrecht
Handige links
SponsorKliks