Eindelijk was het zover, het vlaggenschip van Oranje Wit mocht weer aantreden voor de strijd om het kampioenschap in de 2e klasse. Tegenstander was CVV Zwervers. De ploeg uit Capelle aan de IJssel bungelt onderaan en vecht tegen degradatie. Vele supporters waren meegereisd om in eerste instantie te genieten van het geweldige sportcomplex Couwenhoek. Een mooie kantine met aangrenzend terras en tribune welke neerkijkt op het voetbalveld waar Oranje Wit wel even zou laten zien waarom het de eerste plaats met concurrent Spartaan ’20 deelt. Echter, in tegenstelling tot een voetbalshow werd het een debacle waar menig Oranje Witter onder het genot van een drankje nog even van bij moest komen.

De speaker van CVV Zwervers kondigde het al aan. Eenmalig werd de standaard opkomstmuziek (Sweet Caroline) vervangen door De Engelbewaarder. Deze muziek zou de jongens van CVV Zwervers moeten ondersteunen naar een mooie prestatie. Of dit uiteindelijk het medicijn was, weten we niet. Wel weten we dat in de mannen uit Capelle veel meer vechtlust zat dan in onze mannen. Waar Oranje Wit probeerde te voetballen van achteruit, probeerde de tegenstander opportunistisch voor gevaar te zorgen door lange ballen richting de spits te geven. Oranje Wit breidde er veelvuldig op los, maar kwam geen steek verder. Zwervers gaf veel druk, waar onze jongens geen antwoord op konden verzinnen. Ook de snelle aanvallers wisten het leven van centrale verdedigers John Tilahun en Achraf Bouchrit zuur te maken. Toch werd Oranje Wit na 20 minuten gevaarlijk door achtereenvolgende mogelijkheden voor Angelo Leendertse en Pascal van de Kooij. Echter was het CVV Zwervers die op een 1-0 voorsprong kwam in de 25e minuut. Via de linkerflank volgde een goede voorzet op de spits, die met zijn hoofd de bal over keeper Jasper Harmans in het rechterbovenhoekje drukte. Oranje Wit stuntelde en wist zich geen raad met deze tegenslag. Dit leidde in de 39e minuut tot een 2-0 achterstand. Via een snelle uitbraak werd Jesper opnieuw verschalkt door een intikker. Lichtpuntje bij Oranje Wit, Pascal van der Kooij, schoot net voor rust genadeloos de bal langs de keeper waardoor de Oranje Wit met een 2-1 achterstand de kleedkamer inging.

Hoop op een goed resultaat vervloog gedurende de 2e helft. Oranje Wit creëerde weinig. We zijn hier dan ook kort over. Rechtsbuiten Job de Geus wist zich als een van de weinigen in de 2e helft te herstellen en kwam af en toe langs zijn directe tegenstander om via een voorzet voor gevaar te stichten. Casper Westera kwam als rechtsback een keer goed door en creëerde voor zichzelf een één-op-één situatie tegen de keeper van CVV Zwerver. Helaas bleef de keeper de baas van de situatie. In de 90e minuut kon Brandon Konemann voor een gelijkspel zorgen, maar zijn kopbal belandde op de lat. Oranje Wit vertrok zonder punten en met een flinke kater weer richting Dordt. Spartaan ’20 won zijn wedstrijd met duidelijke cijfers en voert nu alleen de ranglijst aan. Uiteraard is nog niets verloren. Oranje Wit speelt nog zeker voor het kampioenschap mee, maar dan moet wel uit een ander vaatje worden getapt. Steun van supporters hierbij is cruciaal, zien we jullie weer bij de volgende thuiswedstrijd tegen Alexandria ’66?

Gerelateerde berichten

Meld je aan en blijf op de hoogte van Oranje Wit!
Contact
Accommodatie sv Oranje Wit
Sportpark Stadspolders
Nieuwe Noordpolderweg 1
3312 AD Dordrecht
Handige links
SponsorKliks