Na een teleurstellend resultaat vorige week in Capelle, was de vraag in hoeverre Oranje Wit zich kon herstellen tegen middenmoter Alexandria ’66 uit Rotterdam. Waar eerder dit seizoen een uitgelaten sfeer hing op het complex aan de Noordpolderweg, leek het nu of de aanwezige supporters enigszins bevreesd waren voor het resultaat.

De jeugdige keeper van Alexandria’66 viel in de warming-up uit met een geneusde vinger. Aangezien geen reservekeeper was afgereisd naar Dordrecht, mocht de rechtsbuiten het kanariegele keepers tenue aandoen. Dit moest Oranje Wit uiteraard in de kaart spelen.

Al snel bleek Oranje Wit een maatje te groot voor de tegenstander. Zonder gevaarlijk te worden, soms enigszins saai aanziend, had Oranje Wit een veldoverwicht. In de 15e minuut kwam de bal rond de 16 meter voor de voeten van Mike Langerak, die deze week weer in de basis mocht starten. Hij rondde goed af door de bal over grond langs de keeper te schieten (1-0).

De eerste helft kabbelde verder voort. Beide ploegen creëerden weinig. Alexandria ’66 werd één keer gevaarlijk. Keeper Jesper Harmans onderscheidde zich met een goede redding. Ook Oranje Wit kwam tot een schot via Iwan Abrahamse, maar ook dit leidde niet tot een doelpunt.

De rust kwam op een goed moment, want vele supporters wilde in de kantine ook de start van het nieuwe formule-1 seizoen meemaken en zien of Max zijn fantastische prestaties van de afgelopen jaren kon continueren. Na enkele minuten hadden de meesten wel genoeg gezien …

De 2e helft was een kopie van de eerste helft. De ‘keeper’ van de Rotterdamse gasten werd weinig op de proef gesteld. Pas in de 68e minuut zag Job de Geus van een meter of 25 een gaatje en hij wist de keeper via een goed schot te verschalken. De 2-0 stond op het bord en de wedstrijd was wel gespeeld. Er ontstonden nog wel enkele kansen. Pascal van der Kooij schoot op de paal en Mike Langerak schoot naast. Invaller Davy Wesdorp kende een prima invalbeurt door in de laatste 10 minuten nog energie te brengen, zonder daarbij echt gevaarlijk te worden.

Al met al, een prima overwinning, De 3 punten blijven in Dordt. Het vertrouwen kent weer een stijgende lijn. Ook Spartaan’20 won zijn wedstrijd, waardoor Oranje Wit op 3 punten afstand op een verdienstelijke 2e plaats blijft staan. Volgende week de lastige uitwedstrijd bij VVGZ. Net zoals de voorgaande uitwedstrijden hopen we dat vele supporters de Zwijndrechtse brug (Stadsbrug) oversteken om sportpark De Noord oranje te kleuren en onze mannen aan te moedigen.

Gerelateerde berichten

Meld je aan en blijf op de hoogte van Oranje Wit!
Contact
Accommodatie sv Oranje Wit
Sportpark Stadspolders
Nieuwe Noordpolderweg 1
3312 AD Dordrecht
Handige links
SponsorKliks