Thomas Schalekamp

Met het aantrekken van Thomas Schalekamp heeft Oranje Wit zijn eerste nieuwe aanwinst voor het nieuwe seizoen binnen. De 23-jarige centrumspits, die eerder speelde voor FC Dordrecht en TEC, komt over van derde divisionist Unitas.

De linksbenige spits begon zijn carrière bij de amateurs van SC Emma alvorens hij, via Drechtstreek en Dubbeldam, aansloot bij de jeugdopleiding van FC Dordrecht. Thomas: “Ik heb in de jeugdopleiding van Dordt bij O14 tot en met O23 gezeten. Ik heb zelfs op 18-jarige leeftijd mijn debuut in het eerste gemaakt. En heb 40 wedstrijden in de hoofdmacht gespeeld. Daar ben ik best trots op.” Op de vraag waarom hij de overstap maakt naar Oranje Wit is de bijna twee meter lange Dordtenaar direct duidelijk en zegt: “Bij TEC werd het niet wat ik ervan had verwacht en door langdurige blessures aan voet en kaak eigenlijk dit seizoen bij Unitas ook niet. Dus ik wil mezelf echt weer bewijzen en waar kan dat beter dan bij de grootste amateurclub van Dordrecht. Ik heb er echt zin in!” Ook de trainer Björn kijkt uit naar de samenwerking. “Met het wegvallen van Brandon volgend jaar waren we op zoek naar een spits. Die hebben we gevonden in Thomas. Hij is een grote, balvaste spits die goed past in het spel wat wij willen spelen. De drive die hij uitstraalt is mooi om te zien en daarom ben ik blij met zijn komst”, zegt Björn.

Wij wensen Thomas nog veel succes dit seizoen en zien hem graag volgend jaar tegemoet bij onze mooie vereniging.

Gerelateerde berichten

Meld je aan en blijf op de hoogte van Oranje Wit!
Contact
Accommodatie sv Oranje Wit
Sportpark Stadspolders
Nieuwe Noordpolderweg 1
3312 AD Dordrecht
Handige links
SponsorKliks