Makkelijk ging het afgelopen zaterdag niet tegen De Alblas, maar aan het einde van de wedstijd stond er wel een 3-0 overwinning op het scorebord. Oranje Wit blijft in het spoor van concurrent Spartaan’20 met drie verliespunten meer.

Oranje Wit begon, na de midweekse overwinning tegen VVGZ, goed aan de wedstrijd. Met name Eliass Haddouty stuurde met enkele mooie passeeracties zijn directe tegenstander het bos in. Ook produceerde hij in korte tijd enkele mooie crossballen richting Job de Geus, wat leidde tot een goede mogelijkheid om de score te openen. Dit gebeurde helaas niet. Na tien minuten kwamen de gasten uit Alblasserdam gevaarlijk dicht bij de goal van Jesper Harmans, maar de verdediging van Oranje Wit wist een vroege achterstand te voorkomen. Dit zou ook de enige oprisping van De Alblas blijken in de wedstrijd. De gasten konden geen vuist maken tegen een goed georganiseerd Oranje Wit. Het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van De Alblas. Maar kansen werden nauwelijks gecreëerd. Slordigheden namen de overhand. Exemplarisch waren de vrije trappen en voorzetten van aanvoerder Stephan Kruithof. Normaal gesproken toch een wapen, maar nu kwamen de ballen niet aan bij zijn collega’s in de voorhoede. Uiteindelijk lukte het in de 45e minuut toch! Stephan bracht de bal goed voor en spits Brandon Könemann wist de bal knap in te koppen.

In de tweede helft werd de wedstrijd, ondanks de minimale voorsprong, niet veel spannender. Er werden weinig mogelijkheden en kansen gecreëerd. Pas in de 62e minuut veerden de supporters op, nadat wederom Könemann op aangeven van Job de Geus de bal de goal in wist te schieten. Mike Muijen gaf glans aan zijn invalbeurt. Kort voor het einde van de wedstrijd wist hij, na een assist van Pascal van der Kooij, de eindstand op het scorebord te brengen. Al met al, een zakelijke overwinning.

Nu IFC gelijk speelde tegen VVGZ, lijkt het toch echt te gaan tussen Oranje Wit en Spartaan’20. De komende weken wordt het spannend. Op zaterdag 20 april zullen de rivalen elkaar treffen in Rotterdam. Maar eerst nog de lastige uitwedstrijd tegen IFC op 6 april en de thuiswedstrijd tegen Streefkerk.

Gerelateerde berichten

Meld je aan en blijf op de hoogte van Oranje Wit!
Contact
Accommodatie sv Oranje Wit
Sportpark Stadspolders
Nieuwe Noordpolderweg 1
3312 AD Dordrecht
Handige links
SponsorKliks