Dringende oproep aan alle sporters, trainers, leiders, ouders en verzorgers

11 april 2021 - 18:42

Het aantal landelijke coronabesmettingen neemt weer toe. Ook bij Oranje Wit zien we helaas deze trend. We worden met enige regelmaat geconfronteerd met een besmette speler of trainer/leider. Uiteraard is dat in eerste instantie vooral vervelend voor de betrokkene. Maar vervolgens hebben we als club een verantwoordelijkheid; wij moeten adequate maatregelen treffen om een gezonde omgeving op ons sportcomplex te garanderen. We doen dan ook een dringend beroep op iedereen om het coronaprotocol na te leven. Twee zaken verdienen daarbij speciale aandacht.

Besmetting in het team
We krijgen zo nu en dan tegenstrijdige berichten vanuit de GGD over wat te doen bij een besmetting van een medespeler of trainer. Wij hebben besloten de richtlijnen vanuit de KNVB en NOC-NSF te volgen: 

Over het algemeen verblijven sporters tijdens een wedstrijd of training niet meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van een andere persoon en ziet de GGD teamgenoten als 'overige niet nauwe contacten'. Deze spelers mogen in dat geval blijven deelnemen aan wedstrijden maar moeten hun gezondheidssituatie goed in de gaten houden en thuisblijven zodra een van de door de overheid genoemde klachten optreedt.

Daarbij geldt: safety first, neem je verantwoordelijkheid! Als je dus weet dat iemand meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van de desbetreffende speler is geweest, dan geldt voor deze persoon het dringende advies in quarantaine te gaan voor de duur die de overheid voorschrijft.

Wij vragen de trainers/leiders sv Oranje Wit te informeren wanneer sprake is van een positieve besmetting. Dit kan via corona@oranjewit.nl. Goed hierbij te weten is dat we geen namen van spelers/trainers/leiders registreren, maar enkel de aantallen.

Betreden van het sportcomplex
Vrijwel alle (groot-)ouders en andere supporters houden zich goed aan het verbod om wedstrijden en/of trainingen te bekijken langs de zijlijn. Helaas zien we zo nu en dan toch mensen die wel gaan kijken. Dit is door de overheid echter strikt verboden en hiervoor kunnen flinke boetes aan onze vereniging worden uitgedeeld. Bovendien is het een zeer slecht signaal richting andere (groot)ouders/verzorgers en supporters die keurig hun kind bij de ingang afzetten en na de wedstrijd/training weer ophalen. Kortom, we verzoeken iedereen dringend om zich aan de regels te houden. Betreed enkel het sportcomplex wanneer je speler, trainer of leider bent of een andere functie bij onze club bekleedt. 

Hou vol deze laatste periode en blijf gezond!