Een gewone zaterdag als elke andere. Of toch niet?

03 april 2020 - 20:47

In deze vreemde tijden waarin we als gevolg van het coronavirus niet kunnen voetballen, laten we jullie graag nog even nagenieten van een bijzondere wedstrijd van JO15-2.

Bekijk de video van de wedstrijd op Facebook

We verzamelen deze zaterdagochtend zoals altijd een uur voor de wedstrijd in de kleedkamer. Nadat iedereen er is en elkaar heeft begroet met het standaard simpele “hoi” vindt een ieder een plekje op de banken. Een snelle ‘smile’ volgt, verder alleen stilte. De trainer neemt de mannen apart, bekijkt en analyseert waar het vorige week mis ging. Wat hebben we hieruit geleerd? En wat gaan we beter doen? De mannen krijgen duidelijke instructies. Doelpunten voor het doelsaldo omhoog brengen. Tegen deze ploeg zou dat moeten lukken. De opstelling brengt geen verrassingen meer. We hebben geen reservespelers dus toch maar eentje van 15-1 geleend.

Tijdens de warming up wordt alvast gekeken hoe fotogeniek de mannen zijn. De meesten willen niet op de foto en duiken weg, anderen laten zich van hun beste kant fotograferen. Als de wedstrijd begint, lijkt de tegenstander slechts negen spelers te hebben. Maar al snel hebben ook zij er drie bij gekregen en is hun team compleet. De wedstrijd kan beginnen.

De mannen zijn snel op dreef en maken al snel de 1-0, die Arya scoort uit een mooie voorzet van Thijmen.

De druk op de tegenstander blijft hoog. Berkay heeft aangegeven dat hij liever in de spits staat en bewijst dat hij daar op zijn plaats is met een mooi afstandsschot, wat net doel mist. Maar daarna is het al snel toch raak en tekent hij de 2-0 aan. Dit gaat goed, alhoewel de tegenstanders nog wel in staat zijn om vaak uit te breken. Gelukkig zonder succes.

Dan 3-0 door Thijmen. En de mannen blijven gaan. 

Een snelle aanval met alweer een treffer, Kai scoort na een assist van Nick: 4-0. 

Dan scoort Nick 5-0 op een assist van Thijmen, die zich even later blesseert en het veld moet verlaten.
Een mooi schot wordt geblokt, maar weer is het Berkay die het afmaakt en zo gaan we naar 6-0.

Vlak daarna volgt ook de 7-0 voor Berkay. Hij komt echt op dreef. De wedstrijd speelt zich duidelijk af op de helft van de tegenstander en ook Nick scoort weer. Het is 8-0.
Nadat de keeper een bal vol op het lijf krijgt, is hij even buiten adem. Maar gelukkig kan hij na een korte pauze weer verder. Opnieuw is het Berkay die scoort, nu vanaf grote afstand: 9-0.

Dan breekt de tegenstander uit en scoort de 9-1. Misschien moeten we toch beter uitkijken. Maar de sfeer in het veld en erbuiten is goed. Die ene moet toch kunnen. Dan is de beurt weer aan Berkay en hij scoort de 10-1. Wat een uitslag! 

Natuurlijk tellen de doelpunten. En de spelers die scoren, staan vermeld. Maar het team stond er vandaag en de jongens hadden alles voor elkaar over. De trainer was tevreden en is vol goede moed voor de volgende match. Langs de lijn kijken naar je kind dat plezier heeft en leuk presteert, is dat een gewone zaterdagochtend als elke andere, of toch niet? Voor mij zeker niet!

Leider JO15-2