Huldiging jubilarissen en leden van het jaar

23 januari 2022 - 17:40

Sv Oranje Wit komt naar je toe deze winter!

Ook dit jaar was er geen nieuwjaarsreceptie waar we onze jubilarissen in het zonnetje konden zetten. Vorig jaar was er om die reden een drive-through op het parkeerterrein van ons sportcomplex, maar dit jaar ging sv Oranje Wit naar de jubilarissen toe!

Vrijdag 14 januari was het zover. Voordat onze voorzitter in een nostalgisch Volkswagenbusje de weg op tufte, werd Ruud Ouwerkerk gehuldigd op het terrein van Oranje Wit. Vanwege zijn 60-jarig lidmaatschap sprak Jan-Willem hem persoonlijk toe en ontving Ruud een certificaat, samen met het felbegeerde Oranje-Wit-speldje, een boeket in de kleuren van de club en een flesje prosecco. Een muzikale serenade vanuit het Volkswagenbusje zorgde voor een extra feestelijke omlijsting.

Wie 60 jaar lid is, kan veel verhalen vertellen over de historie van de club en dat mocht Ruud ook nog eens doen voor de camera van RTV-Dordrecht. Maar er waren dit jaar nog 9 andere jubilarissen, waaronder twee jubilarissen die zelfs al 70 en 75 jaar lid zijn, te weten Piet Schotman en Joop Holster. Beiden wonen in Dubbeldam. Daarom nam onze voorzitter plaats bovenin het Volkswagenbusje, volgeladen met bloemen, en trok hij er samen met de muzikale chauffeur/DJ op uit om alle jubilarissen te bezoeken. “Het was koud daarboven, maar fantastisch om te doen”, aldus Jan-Willem. De warme reacties en spontaan aangeboden drankjes deden de kou bovendien snel vergeten.

Elke jubilaris werd (bijna) voor zijn eigen voordeur op persoonlijke wijze in de spotlight gezet. Sommigen werden, op eigen verzoek, samen met teamgenoten gehuldigd, zoals Richard, Martin en Robert van OW10, die 25 jaar lid zijn. Niet alleen alle jubilarissen waren aangenaam verrast; ook buren en toevallige passanten genoten zichtbaar mee van deze muzikale huldigingstour. Sommigen waagden zelfs een dansje.

De muzikale Oranje-Wit-tour door Dordrecht leverde onderweg fraaie visuele en muzikale plaatjes op en eindigde in Sterrenburg met de huldiging van onze twee leden van het jaar René en Winfred. Laatstgenoemde werd zo vrolijk van de huldiging dat hij spontaan de microfoon pakte en begon te zingen. Vooral zijn uithaal met tweede stem was indrukwekkend! Zelfs de politie kwam erop af. Gelukkig kneep zij een oogje dicht voor dit geweldige kleinschalige feestje.

Onze fotograaf Rody heeft alles vastgelegd, dus geniet nog even mee van de foto’s en after movie