Na stroef begin walst Oranje Wit over tegenstander heen

30 oktober 2023 - 09:47

Wedstrijdverslag Oranje Wit - De Zwerver
Door: Martijn de Haas

Het was afgelopen zaterdag weer een mooie middag op het sportcomplex van sv Oranje Wit. Voorafgaand aan de wedstrijd vond de uitreiking van het Oranje Wit Presentatiemagazine plaats. Komende weken valt deze schitterende editie met achtergrondverhalen over, interviews met en foto’s van sporters, vrijwilligers en sponsoren weer op de deurmat van alle leden van onze vereniging.

Hierna ging de blik op de wedstrijd van deze middag. Het zonnetje brak door en vele supporters stonden langs de lijn. Kortom: alle ingrediënten voor een heerlijke middag. De Zwerver was de tegenstander. Twee weken geleden pakten zij hun eerste drie punten. Oranje Wit daarentegen is trotse koploper met de volle buit uit vier wedstrijden.

Al snel bleek dat De Zwerver niet naar Dordrecht was gekomen om er een attractieve wedstrijd van te maken. De ploeg uit Kinderdijk liet zich volledig inzakken en maakte het speelveld heel klein. Voor Oranje Wit lag er dus de opdracht om hier doorheen te voetballen. Dit lukte het eerste half uur nauwelijks. Het bleef bij enkele schoten van Mike Langerak en Pascal van der Kooij die weinig gevaar opleverden voor de keeper van De Zwerver. In de 21e minuut werd Oranje Wit voor de eerste keer wel echt gevaarlijk door een één-op-één situatie waarbij Job de Geus de keeper niet wist te verschalken. Kinderdijk wist sporadisch door enkele uitvallen gevaarlijk te worden. Na onnodig balverlies van centrale verdediger Aschraf Bouchrit schoot de aanvaller van De Zwerver op de lat.

Na een half uur was het Oranje Wit dat veel meer druk wist te zetten op de verdediging van De Zwerver. Enkele corners zorgden voor gevaarlijke situaties voor het doel van De Zwerver. Maar een schot van Van der Kooi, een volley van John Tilhahun en een kopbal van Langerak belandden niet tussen de palen. De Zwerver kon steeds moeilijker stand houden, wat uiteindelijk resulteerde in overtredingen. In de 40e minuut leidde dit tot een directe rode kaart. De goed spelende Rodney Huigen werd door een prachtige steekpass van Van Der Kooi weggestuurd, maar de verdediger Van De Zwerver trok aan de noodrem. Van deze overtal situatie wist Oranje Wit goed gebruik te maken en voor rust leidde dit tot een verdiende 1-0 voorsprong. Brandon Konemann maakte een mooie voorzet van rechtsback Iwan Abrahamse prima af. Vol vertrouwen voor een goede afloop gingen de Oranje-Witters de kleedkamer in.

Na rust was De Zwerver geen partij meer voor De Dordtenaren. Een snelle goal van Van der Kooi in de 46e minuut droeg hieraan bij. De gasten uit Kinderdijk raakten lichtelijk in paniek. De aanvallers van Oranje Wit hadden hun zinnen erop gezet om er voor de supporters nog een leuke 2e helft van te maken en verschenen veelvuldig voor het doel van de keeper van De Zwerver. In de 53e minuut leidde dit tot een doelpunt van spit Konemann na een fraaie assist van Langerak. Twee minuten later was het wederom Langerak die met een steekpass Konemann in de gelegenheid bracht om een hattrick te maken. Konemann pakte deze kans met beide handen aan, omspeelde de keeper en bracht hiermee de tussenstand op 4-0. In de 70e minuut was het Mike Langerak zelf die een goede wedstrijd wist te bekronen door een voorzet van aanvoerder Kruithof goed in te koppen. Ook de invallers deelden mee in de feestvreugde. Zo zorgde Roy van der Wall, na drie minuten in het veld te staan, voor de 6-0 op het scorebord. In de laatste minuut gunden De Dordtenaren ook De Zwerver nog een doelpunt. Hiermee werd de eindstand 6-1.

De eerste vijf wedstrijden zijn winnend afgesloten. Omdat Spartaan 20 afgelopen zaterdag niet heeft gespeeld, staan de Dordtenaren alleen aan de leiding in de 2e klasse. Volgende week de uitwedstijd in Alblasserdam tegen De Alblas. Zij staan op een verdienstelijke 4e plaats na een goede overwinning afgelopen zaterdag op VVGZ (0-3).