Nieuw trainingsschema vanaf 11 januari 2022

09 januari 2022 - 18:35

De coronamaatregelen zijn onlangs wat versoepeld voor het onderwijs én jongeren tot 18 jaar die buiten sporten. Er mag tot 20.00 uur getraind worden in plaats van tot 17.00 uur. Om bijna alle jeugdteams te kunnen laten trainen, is een aantal tijden aangepast. De aanvangstijd van de CL (Mini’s) is 17:00 uur (let op: de Mini’s trainen weer vanaf 1 februari). Zo kunnen we daarna nog 2 trainingsuren creëren voor de andere teams. Binnen de O19-teams is er weer een splitsing tussen boven en onder de 18. Personen onder de 18 mogen wel na 17:00 uur trainen, boven de 18 jaar helaas niet. Het nieuwe trainingsschema bekijk je hier.
 
Aanvullende richtlijnen trainingen en onderlinge wedstrijden
Zoals we inmiddels gewend zijn, zijn we weer gebonden aan diverse coronarichtlijnen tijdens en rondom het trainen. We zetten deze voor je op een rijtje:
 
Sporten op buitensportlocaties is mogelijk t/m 17 jaar tot 20.00 uur en voor 18 jaar en ouder tot 17.00 uur;
Voor volwassenen vanaf 18 jaar is buiten sporten toegestaan met maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand;
Een instructeur/trainer mag zich ook op 1,5 meter afstand slechts op één tweetal richten. De instructeur/trainer mag zich dus niet verplaatsen van tweetal naar tweetal;
Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar kunnen buiten sporten en onderlinge wedstrijden spelen op de eigen club; zij hoeven daarbij geen 1,5 meter afstand te houden;
De toiletruimten zijn toegankelijk; de kleedkamers en de sportkantine niet.
 
Toelichting onderlinge wedstrijden
Er mogen dus geen wedstrijden tegen andere clubs gespeeld worden. Er is wel ruimte om op zaterdag te trainen of onderlinge wedstrijden te spelen voor de jeugd tot 18 jaar. Stem de onderlinge wedstrijden of trainingen af met je coördinator.
 
Blijf op de hoogte
Bovenstaande regels gelden vanaf 11 januari tot in ieder geval 14 januari. We volgen de ontwikkelingen op de voet. Op het moment dat er nieuwe coronamaatregelen bekend worden, wordt het trainingsschema, indien nodig, weer aangepast. Houd de website, socials en team-apps dus goed in de gaten!