Nieuwe trainer Oranje Wit 2

20 juni 2022 - 08:52

Bart Fransen (51) uit Zaltbommel is de nieuwe trainer van het tweede elftal van sv Oranje Wit. Hij volgt hiermee Paul van Oosten op, die vertrekt naar zijn oude liefde Dubbeldam. Bart is de afgelopen drie jaar hoofdtrainer geweest bij vv Haaften en legt hieronder uit waarom hij deze stapt maakt.

“Ik was na drie jaar gewoon toe aan een nieuwe uitdaging. Ik heb eind november de club te kennen gegeven, dat ik geen contractverlenging wilde en op zoek zou gaan naar een ambitieuze zaterdag- of zondagclub. Ik wil mezelf blijven ontwikkelen”, zegt Bart. “Ik had een contract getekend bij LRC om daar de O23 te gaan trainen, maar om hun moverende redenen hebben ze besloten die niet op te richten en hebben we eind mei in goed onderling overleg besloten het contract te verbreken. En toen belde Oranje Wit me! Daarmee heb ik de club gevonden met ambitie en een goed plan over doorstroming van de jeugd.” 

Van hoofdtrainer naar tweede-elftal-trainer is wel een aparte keuze. Bart hierover: “Ik hecht niet zoveel waarde aan de term hoofdtrainer. Voor ik hoofdtrainer van Haaften werd, ben ik tien jaar jeugdselectietrainer bij NIVO-Sparta geweest. Ik wil gewoon lekker aan de slag met een leuke, gemotiveerde groep. En dat is het tweede elftal van Oranje Wit zeker. Een prima elftal.”

Over de doelstelling is Bart ook duidelijk. “Kampioen zijn ze net geworden, wat dat betreft kan ik het alleen maar minder doen”, zegt Bart lachend. En vervolgt serieus: “Spelers klaarstomen voor het eerste elftal, dat is de prioriteit. En dat het liefst met verzorgd, aanvallend voetbal.” 

Ook Bart wensen wij veel succes toe met zijn nieuwe uitdaging bij onze club!