Onder lastige omstandigheden neemt Oranje Wit wederom 3 punten mee terug naar Dordt.

06 november 2023 - 10:23

Het was afgelopen zaterdag een natte bedoening op de voetbalvelden. De regen kwam met pijpenstelen uit de lucht en duurde heel de dag voort. Toch hinderde dit vele Oranje Wit supporters niet om in de auto te stappen en naar Alblasserdam te rijden waar de plaatselijke De Alblas ons vlaggenschip ontving voor ronde 6 in de 2e klasse.

In tegenstelling tot de tegenstander vorige week probeerde De Alblas wel te voetballen, maar al snel werd duidelijk dat Oranje Wit een maatje te groot was. Op het natte gras grepen de Oranje Witters onder aanvoering van Pascal van der Kooi de mannen in het groen-rood bij de keel. Met name Eliass Hadouty maakte het leven zuur van de linksback van De Alblas, een ex Oranje Witter. In de 11e minuut leidde dit tot de 0-1. Op mooi aangeven van Brandon Konemann dribbelde Eliass richting de rand van het strafschopgebied, alwaar hij met een schot op de goal de keeper van De Alblas wist te verschalken. Nog geen 10 minuten later was het opnieuw Eliass die zijn collega Job de Geus wist te bedienen. Met vrijwel een identiek schot, nu vanuit de linkerhoek va het strafschopgebied, klopte De Geus de keeper.

Oranje Wit was de eerste helft, dankzij de snelle voorsprong, oppermachtig. Achterin werden de mannen geen enkel moment in verlegenheid gebracht. Na vorige week nog in het tweede elftal te hebben gevoetbald, verving Raoul Louwman de geblesseerde Achraf Bouchrit zeer verdienstelijk. Ook de beide backs waren, net als voorgaande weken, verdedigend betrouwbaar. Aan het begin van deze competitie waren deze posities, als gevolg van blessures, misschien wel het zorgenkindje van trainer Vlasblom. Oranje Wit nam gedurende het verloop van de eerste helft gas terug, maar De Alblas was niet in staat hiervan te profiteren. Toeschouwers snelden 5 minuten voor rust dan ook maar richting de kantine met beslagen ramen om onder het genot van een biertje de eerste helft te analyseren en op te drogen.

De tweede helft begon zoals de eerste helft was geëindigd. Maar toch wist spits Konemann na 6 minuten de wedstrijd in het slot te gooien door met een prachtig afstandsschot de bal in de winkelhaak te schieten. Toch werd het spel er niet heter op. Door slordige passing van Oranje Wit op het middenveld werd De Alblas sterker. Dit resulteerde in de 70e minuut tot de 1-3. Oranje Wit herstelde zich direct door na de aftrap de 1-4 te maken. Een mooie assist van de ingevallen Mike Muijen wist De Geus goed af te maken. Dit was het sein voor trainer Vlasblom om verdedigend te wisselen. Met een extra man in de verdedigingslinie moest de wedstrijd in alle rust worden uit gevoetbald. De Alblas wist echter een overtal te creëren op het middenveld en ging enigszins opportunistisch voetballen. Oranje Wit wist zich even geen raad met de situatie wat tot enkele mogelijkheden leidden voor de thuis spelende ploeg. In de 80e minuut wist De Alblas pas voor de vierde keer deze competitie te zorgen dat keeper Harmans de bal uit het net moest vissen (2-4). Echt spannend werd het nooit, maar Oranje Wit maakte het zichzelf wel onnodig lastig. Na 87 minuten was het de, ietwat ongelukkig spelende, Mike Langerak die met een zeer fraai doelpunt de eindstand op het scorebord bracht. Na een prachtige dribbel waarbij hij 2 spelers het bos instuurde, klopte Langerak de keeper met een dito stift (2-5).

Naast De Alblas wist alleen EBOH van alle directe concurrenten niet de 3 punten te halen. Hierdoor staat Oranje Wit na 6 wedstrijden met 18 punten aan kop van de competitie. Spartaan ’20 volgt op 3 punten met een wedstrijd minder gespeeld. EBOH staat op een derde plek op 7 punten, maar wordt op de voet gevolgd door IFC en De Alblas die beiden een wedstrijd minder hebben gespeeeld. De komende speelronde de kraker thuis tegen IFC. Om 15uur hopen we dat wederom vele Oranje Witters langs de lijn staan om onze mannen te steunen naar hopelijk de 7e overwinning op rij.