Ongeslagen status Oranje Wit komt ten einde.

13 november 2023 - 11:12

Een spannend duel speelde zich af in de 2e klasse tussen Oranje Wit en IFC. Het eerste halfuur was veelbelovend voor Oranje Wit, met onder meer kansen voor Job de Geus die echter niet tot scoren kwam. Langzaam verloor Oranje Wit terrein aan IFC, wat profiteerde van slordigheden in het spel.

Na een half uur kreeg IFC een uitstekende kans, maar faalde om het net te vinden. De scheidsrechter drukte een stempel op het spel door er te kort op te zitten en met gele kaarten te strooien. Beide teams gunde elkaar weinig ruimte. De eerste helft eindigde in een impasse, 0-0.

In de tweede helft waren er kansen aan beide kanten. Keeper Jesper Harmans van Oranje Wit werd tot een goede reddingen gedwongen. In de 65e minuut opende IFC toch de score, wat Oranje Wit aanspoorde tot een offensieve aanpak. Wissels werden doorgevoerd, met Achraf Bouchrit die het veld verliet voor Rodney Huijgen. Maar ondanks verschillende kansen, slaagde Oranje Wit er niet in te scoren. Brandon Könemann kopte de bal rakelings naast de goal en Huijgen schoot de bal vanaf de 16 meter over de goal. Een doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel en een andere werd geannuleerd vanwege het hinderen van de keeper in het strafschopgebied door de aanvallers van Oranje Wit. De scheidsrechter werd ‘terug gefloten’ door zijn IFC-assistent, nadat hij in eerste instantie het doelpunt goedkeurde.

Helaas slaagde Oranje Wit er niet in punten te pakken en de nederlaag werd verergerd door een rode kaart voor John Tilahun. Zijn schorsing zal mogelijk een grote impact hebben op met name de komende thuiswedstrijd tegen Spartaan ‘20 over twee weken.

Na een ongeslagen reeks van zes wedstrijden incasseerde Oranje Wit zijn eerste puntenverlies, maar staat nog steeds fier bovenaan in de ranglijst.