Oranje Wit gaat als ‘herbstmeister’ de winterstop in!

11 december 2023 - 13:12

Aan het begin van het seizoen waren de verwachtingen bij menigeen Oranje Witter hoog. Ons vlaggenschip moet hoe dan ook volgend seizoen terugkeren in de 1e klasse. Voorlopig maken de mannen van trainer Vlasblom de verwachtingen meer dan waar. Ook in de laatste wedstrijd werden de 3 punten gepakt. Door het gelijkspel tussen aartsrivalen IFC en Spartaan ’20, staat Oranje Wit met 1 wedstrijd meer gespeeld en 5 punten verschil bovenaan in de 2e klasse.

Zoals gezegd stond afgelopen zaterdag wederom Rijsoord, nu thuis, op het programma. Als gevolg van jubileumverplichtingen van Rijsoord in het jaar 2024, was de uitwedstrijd al eerder dit seizoen ingelast. Toen werden de blauw-witten met 1-4 opzij gezet. In de thuiswedstrijd kwam Oranje Wit, zonder nu zelf geweldig voetbal op de mat te leggen, eigenlijk geen moment in de problemen. Oranje Wit creëerde in de eerste helft een aantal kansen Zo liet Eliass Hadouty zich al in de 1e minuut gelden. Een scherpe voorzet over de grond dwong de keeper van Rijsoord om gestrekt naar de grond te gaan om de bal met succes te onderscheppen. Even later schoot spits Konemann, weggedraaid van zijn tegenstander, op de goal. Nu kon de keeper blijven staan. Een vrije trap van een meter of 20 werd door de keeper over de goal getikt.

Rijsoord werd eigenlijk alleen gevaarlijk door onzorgvuldigheid bij Oranje Wit. Bijna ging het mis, doordat keeper Jesper Harmans de bal bij de opbouw in de voeten van een Rijsoord aanvaller schoot. Gelukkig kon de Oranje Wit verdediging de fout op tijd goedmaken en de kans ontmantelen.

Maar dat Oranje Wit goed kan voetballen, werd wel duidelijk in de 32e minuut. Vanuit het strafschopgebied werd de bal snel, door 1 keer raken, via de verdediging, het middenveld naar de aanval gebracht. Uiteindelijk was het buitenspeler Hadouty die Mike Muijen in scoringspositie bracht. Muijen liet deze kans niet onbenut en zette de Dordtenaren op 1-0. Rijsoord probeerde het hierna wel, maar wist niet gevaarlijk te worden. Nog voor rust werd een goed schol van Konemann gepareerd door de keeper.

De 2e helft was tot de 80e minuut voor de toeschouwer weinig amusant. Oranje Wit held de controle over de wedstrijd. Bij een drietal afstandsschoten van achtereenvolgens Konemann, Pascal van der Kooij en Mike Langerak veerden de toeschouwers op, maar de stand bleef ongewijzigd. Pas in de 82e minuut werd de wedstrijd beslist door invaller Job de Geus. De keeper wist het harde schot van De Geus niet te keren (2-0). Raul Louwman, die in de basis mocht beginnen, betaalde het vertrouwen van zijn trainer uit. Een mooi bekeken afstandsschot eindigde in de linker kruising van de goal (3-0).

Al met al een goede zakelijke overwinning. Pupil van de week Cas Scholten kon zijn geluk niet op. Na mee te mogen doen in de warming-up en de wedstrijd vanuit de dug-out te hebben bekeken, deelde hij mee in de feestvreugde na afloop. In de kleedkamer werd een klein feestje gevierd, want Oranje Wit heeft de eerste helft van de competitie een goede indruk achtergelaten.

Komende zaterdag nog de bekerwedstrijd thuis tegen Heerjansdam. Op 6 januari wordt dan afgereisd naar Torremolinos voor een trainingskamp. Een mooi moment voor de technische staf om de puntjes op de ‘i’ te zetten en de mannen klaar te stomen voor het vervolg van de competitie (20 januari thuiswedstrijd tegen EBOH).