Speelschema Zilveren Crab-toernooi bekend

07 juli 2022 - 00:42

Nadat we twee maanden geleden de speeldata en de deelnemende ploegen bekend hebben gemaakt, is nu ook het speelschema bekend van het prestigieuze Zilveren Crab-toernooi van sv Oranje Wit. Zie hieronder in de bijlage.

 

Zoals eerder vermeld, zijn er bij de tegenstanders van deze editie meerdere trainers die een verleden hebben bij onze mooie vereniging. We zullen hier de komende tijd meer over bekendmaken. We beginnen met de trainer van Pelikaan 1, Björn Vlasblom.

Deze Oranje-Witter is vanaf zijn 6e lid van sv Oranje Wit en speelde er tot aan de D’tjes. Daarna ging hij naar Sparta en naar FC Dordrecht, om vervolgens weer terug te keren in het eerste van onze club. Door een slepende blessure moest hij zijn carrière als speler helaas vroegtijdig beëindigen, maar hij werd al snel trainer van Oranje wit 2. Na drie jaar kreeg hij de kans om hoofdtrainer te worden bij vv Pelikaan.

Hoe bevalt het als hoofdtrainer van Pelikaan?
“Het is een superleuke, gezellige club met een goeie vaste club vrijwilligers. Het clubgevoel is groot hier. Het lijkt wel een beetje op Oranje Wit, maar dan in het klein. Qua resultaat was het wat teleurstellend, want in de winterstop stonden we nog bovenaan met goed, aanvallend voetbal. Maar na de coronastop, viel het mede door veel blessures en een beetje domme pech, de andere kant op. We eindigden in de middenmoot en helaas zonder nacompetitie.”

Ken je het Zilveren Crab-toernooi nog? En heb je wel eens meegedaan?  
“Ja dat ken ik zeker nog wel. Het is een tijdje weggeweest, leuk dat het weer terug is. Ik heb zelf nooit meegedaan, want tijdens het toernooi was ik al geblesseerd aan mijn kruisband. Dat is wel jammer.”

En, is het leuk om weer even te spelen tegen je oude club? 
“Dat is altijd leuk. Vorig jaar hebben we al eens geoefend tegen elkaar in de winter. Dat werd toen 2-2, maar het kon zomaar alle kanten op gaan. Ik weet nog wel dat het even wennen was om in de dug-out van de tegenstander te gaan zitten. Haha.”

Wat zijn de verwachtingen? 
“Het is een toernooi in de voorbereiding, dus fit worden voor het seizoen is het belangrijkste. Dat je dan mee mag doen met zo'n mooi toernooi en je kan meten met goede tegenstanders is alleen maar top. Maar ik speel liever goed, attractief voetbal dan dat ik per se het toernooi wil winnen. Hoewel ik zeker weet dat wij gaan aanvallen en voor spektakel gaan zorgen!”

 

Zilveren Crab-feitje:
Wist je dat dit traditionele toernooi al 69 jaar bestaat?

Zet de data alvast in je agenda, zodat je dit toernooi niet mist:
Zaterdag 20 augustus, dinsdag 23 augustus en zaterdag 27 augustus.

 

Tot dan!