Oranje Wit en corona

CORONA-UPDATE NAAR AANLEIDING VAN PERSCONFERENTIE 6 APRIL 2021

Tijdens de persconferentie van dinsdag 6 april jl. maakte het kabinet bekend dat de lockdown, samen met de avondklok, in ieder geval nog tot en met dinsdag 28 april van kracht blijft. Wel gaat de avondklok een uur later in, namelijk om 22.00 uur.

Dit betekent dat vanaf 31 maart de meeste trainingen weer volgens het gebruikelijke trainingsschema plaatsvinden. Jongeren en jongvolwassenen tot en met 26 jaar mogen in teamverband trainen zonder beperkende maatregelen. Leden vanaf 27 jaar mogen in groepjes van 4 personen sporten, zij moeten daarbij 1,5 meter afstand tot elkaar houden.

Toeschouwers zijn, zowel bij de trainingen als bij onderlinge wedstrijden, niet toegestaan. De trainingen duren tot uiterlijk 21.15 uur zodat iedereen op tijd thuis kan zijn voor de avondklok. De tennisbanen zijn tot 21.30 uur open. Vanaf 21.30 uur is het gehele complex gesloten.

Houd vol! En blijf vooral gezond!

 Alle richtlijnen op een rijtje

De nieuwe richtlijnen hebben we in een coronaprotocol per leeftijdscategorie (jeugd en senioren) en onderdeel (voetbal, tennis en biljart) op een rijtje gezet. Bekijk het protocol hier

  Beslisboom
  Loopneus? Een huisgenoot met lichte klachten? Mag je nu wel of niet naar de club komen? Om je bij dat besluit te helpen, hebben we een beslisboom gemaakt. Die bekijk je hier.

  Wat doe ik als een teamlid positief is getest op het coronavirus?
  Als een speler positief getest is op het coronavirus, meldt deze dat bij de trainer/leider. Wat een trainer/leider hier vervolgens mee doet, lees je hier.

  Basisregels
  De (meeste) basisregels kan iedereen inmiddels dromen. We noemen de regels nog even voor de volledigheid:

  • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
  • Houd 1,5 meter afstand als je 18 jaar of ouder bent; dit geldt óók tijdens het sporten.
  • Was regelmatig je handen, sowieso voor en na het bezoek aan onze accommodatie en na het toiletbezoek.
  • Volg de aangegeven looproutes.
  • Gebruik zoveel mogelijk eigen materialen (neem bijvoorbeeld je eigen bidon mee).
  • Maak gebruik van een mondkapje in binnenruimtes.
  • Volg instructies van medewerkers van Oranje Wit te allen tijde op.

  Vragen en meer informatie
  Heb je vragen over corona in relatie tot Oranje Wit? Daarvoor kun je een mail sturen naar onze coördinator corona, Martijn de Haas, via corona@oranjewit.nl. Meer informatie over corona & sport vind je op de site van de rijksoverheid.