Oranje Wit en corona

UPDATE NAAR AANLEIDING VAN PERSCONFERENTIE 20 JANUARI 2021: AVONDKLOK PER 23 JANUARI 2021

Nadat al was besloten om de lockdown die gold per15 december te verlengen tot en met dinsdag 9 februari, heeft het kabinet op 20 januari besloten een avondklok in te stellen. Per 23 januari geldt deze avondklok vanaf 21.00 uur.

Gelukkig mogen we nog steeds wel buiten sporten, met inachtneming van de geldende regels, maar de avondklok heeft natuurlijk gevolgen voor de trainingen. Om iedereen zoveel mogelijk te kunnen laten trainen, hebben we het trainingsschema aangepast. De trainingen duren tot uiterlijk 20.15 uur zodat iedereen op tijd thuis is. De tennisbanen zijn tot 20.30 uur open. Vanaf 20.30 uur is het gehele complex gesloten.

Verder geldt nog steeds dat de jeugd tot 18 jaar mag blijven trainen in teamverband en dat er vanaf 18 jaar mag worden getraind in groepjes van maximaal 2 personen. Toeschouwers zijn helaas nog altijd niet toegestaan, (groot)ouders mogen dus niet op het terrein komen om hun (klein)kind te zien voetballen.

Alle richtlijnen op een rijtje
De nieuwe richtlijnen hebben we in een coronaprotocol per leeftijdscategorie (jeugd en senioren) en onderdeel (voetbal, tennis en biljart) op een rijtje gezet. Bekijk het protocol hier

  Beslisboom
  Loopneus? Een huisgenoot met lichte klachten? Mag je nu wel of niet naar de club komen? Om je bij dat besluit te helpen, hebben we een beslisboom gemaakt. Die bekijk je hier.

  Wat doe ik als een teamlid positief is getest op het coronavirus?
  Als een speler positief getest is op het coronavirus, meldt deze dat bij de trainer/leider. Wat een trainer/leider hier vervolgens mee doet, lees je hier.

  Basisregels
  De (meeste) basisregels kan iedereen inmiddels dromen. We noemen de regels nog even voor de volledigheid:

  • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
  • Houd 1,5 meter afstand als je 18 jaar of ouder bent; dit geldt óók tijdens het sporten.
  • Was regelmatig je handen, sowieso voor en na het bezoek aan onze accommodatie en na het toiletbezoek.
  • Volg de aangegeven looproutes.
  • Gebruik zoveel mogelijk eigen materialen (neem bijvoorbeeld je eigen bidon mee).
  • Maak gebruik van een mondkapje in binnenruimtes.
  • Volg instructies van medewerkers van Oranje Wit te allen tijde op.

  Vragen en meer informatie
  Heb je vragen over corona in relatie tot Oranje Wit? Daarvoor kun je een mail sturen naar onze coördinator corona, Martijn de Haas, via corona@oranjewit.nl. Meer informatie over corona & sport vind je op de site van de rijksoverheid.