Oranje Wit en corona

UPDATE NAAR AANLEIDING VAN PERSCONFERENTIE 13 OKTOBER 2020

Per 14 oktober, 22.00 uur, zijn de coronamaatregelen verder aangescherpt. Helaas brengt de gedeeltelijke lockdown wederom beperkingen voor onder andere amateur-teamsporten met zich mee. De maatregelen duren in ieder geval 4 weken (tot en met 11 november 2020). Daarna zal het kabinet naar aanleiding van de ontwikkelingen rondom het coronavirus bekijken of de maatregelen worden aangepast. We zijn als vereniging natuurlijk teleurgesteld. Het sociale en maatschappelijke aspect zijn belangrijke onderdelen van onze club. Aan de andere kant zijn we blij dat we nog wel mogen blijven sporten, zij het in aangepaste vorm. We begrijpen ook dat deze maatregelen nodig zijn om het virus onder controle te krijgen. 

Alle richtlijnen op een rijtje
De nieuwe richtlijnen hebben we in een coronaprotocol per leeftijdscategorie (jeugd en senioren) en onderdeel (voetbal, tennis en biljart) op een rijtje gezet. Bekijk het protocol hier. 

  Beslisboom
  Loopneus? Een huisgenoot met lichte klachten? Mag je nu wel of niet naar de club komen? Om je bij dat besluit te helpen, hebben we een beslisboom gemaakt. Die bekijk je hier.

  Wat doe ik als een teamlid positief is getest op het coronavirus?
  Als een speler positief getest is op het coronavirus, meldt deze dat bij de trainer/leider. Wat een trainer/leider hier vervolgens mee doet, lees je hier.

  Basisregels
  De (meeste) basisregels kan iedereen inmiddels dromen. We noemen de regels nog even voor de volledigheid:

  • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
  • Houd 1,5 meter afstand als je 18 jaar of ouder bent; dit geldt óók tijdens het sporten.
  • Was regelmatig je handen, sowieso voor en na het bezoek aan onze accommodatie en na het toiletbezoek.
  • Volg de aangegeven looproutes.
  • Gebruik zoveel mogelijk eigen materialen (neem bijvoorbeeld je eigen bidon mee).
  • Volg instructies van medewerkers van Oranje Wit te allen tijde op.

  Vragen en meer informatie
  Heb je vragen over corona in relatie tot Oranje Wit? Daarvoor kun je een mail sturen naar onze coördinator corona, Martijn de Haas, via corona@oranjewit.nl. Meer informatie over corona & sport vind je op de site van de rijksoverheid.