Oranje Wit en corona

Versoepeling coronamaatregelen per 25 september: wat verandert er voor Oranje Wit?

Vanaf zaterdag 25 september worden de coronarichtlijnen verder versoepeld. 1,5 meter afstand houden is dan niet meer verplicht, maar een dringend advies. Daarvoor in de plaats komt – in sommige gevallen – controle van het coronatoegangsbewijs in de horeca en dus ook (een deel van) de kantine. Om dit proces zo goed mogelijk – en werkbaar – in te richten, hebben we besloten de kantine op te delen twee delen: een afhaaldeel en een horecadeel. 

Géén coronatoegangsbewijs: afhaaldeel kantine, terras en de rest van het buitenterrein
In het afhaaldeel van de kantine mag eten en drinken worden afgehaald, maar niet genuttigd. Eten en drinken nuttigen mag in het horecadeel van de kantine óf buiten op het terras. Voor het afhaaldeel in de kantine en op het terras is geen coronatoegangsbewijs nodig. Hetzelfde geldt voor de rest van het buitenterrein: om ons sportpark op te komen is geen toegangsbewijs nodig. 

Wél coronatoegangsbewijs: horecadeel kantine
In het horecadeel in de kantine is wel een coronatoegangsbewijs nodig. Wil je gebruik maken van dit horecadeel, dan krijg je na het scannen van je bewijs een polsbandje. Zo zien onze kantinemedewerkers in één oogopslag of de mensen die in het horecadeel plaats hebben genomen, gecontroleerd zijn. 

De nieuwe richtlijnen gaan in per zaterdag 25 september. Net als bij alle voorgaande maatregelen waar we ons aan moesten houden, geldt: de regels worden ons opgelegd en we hebben ons eraan te houden. Of we dat nu leuk vinden of niet. We rekenen dan ook weer op ieders medewerking! Om de check voor het horecadeel uit te kunnen voeren, zijn we nog op zoek naar vrijwilligers. Interesse? Meld je dan even bij onze coronacoördinator via corona@oranjewit.nl

Beslisboom

Loopneus? Een huisgenoot met lichte klachten? Mag je nu wel of niet naar de club komen? Om je bij dat besluit te helpen, hebben we een beslisboom gemaakt. Die bekijk je hier.

Wat doe ik als een teamlid positief is getest op het coronavirus?
Als een speler positief getest is op het coronavirus, meldt deze dat bij de trainer/leider. Wat een trainer/leider hier vervolgens mee doet, lees je hier.

Basisregels
De (meeste) basisregels kan iedereen inmiddels dromen. We noemen de regels nog even voor de volledigheid:

  • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
  • Was regelmatig je handen, sowieso voor en na het bezoek aan onze accommodatie en na het toiletbezoek.
  • Volg de aangegeven looproutes.
  • Gebruik zoveel mogelijk eigen materialen (neem bijvoorbeeld je eigen bidon mee).
  • Maak gebruik van een mondkapje in binnenruimtes.
  • Volg instructies van medewerkers van Oranje Wit te allen tijde op.

Vragen en meer informatie
Heb je vragen over corona in relatie tot Oranje Wit? Daarvoor kun je een mail sturen naar onze coördinator corona, Martijn de Haas, via corona@oranjewit.nl. Meer informatie over corona & sport vind je op de site van de rijksoverheid.