Tennissen voor voetballers

22 februari 2021 - 19:10

Sinds enige tijd heeft de tennisafdeling van Oranje Wit een heel aantrekkelijk aanbod voor de voetballende leden van Oranje Wit: voor het bedrag van € 45,- (tarief 2021) kun je als senior voetballer lid worden van de tennisvereniging. In de huidige coronatijden waar er weinig getraind wordt en er voorlopig geen voetbalwedstrijden op het programma staan een mogelijkheid om toch lekker buiten te sporten met je teamgenoten.  

In shape

Zo beaamt ook Cris de Jongh, speler van het derde elftal. Samen met vijf van zijn teamleden is hij lid geworden van de tennisafdeling. “Ik ben al lid sinds maart 2020, net toen de coronacrisis uitbrak en alles stillag. Helaas ging er voor de tennis ook veel niet door in 2020, maar nu maak ik veel gebruik van mijn lidmaatschap. Met de jongens van het derde tennissen we zeker drie keer per week, op onze gebruikelijke trainingsdagen en op zaterdag. Hartstikke leuk en we blijven ook nog een beetje in shape!” Op de vraag of hij het blijft doen als het voetballen weer start, antwoordt Cris volmondig “Ja”. “Het is gewoon heel erg leuk om te doen! Ik zal geen competitie gaan spelen of lessen nemen, want dat zal niet passen met mijn werk en voetbalschema, maar toernooien spelen lijkt me heel erg leuk. Helaas is dat er in 2020 niet van gekomen; het door ons gesponsorde Open Toernooi miste ik vanwege een vakantie en het Dunia Coatings Mossel Toernooi werd geannuleerd vanwege de tweede coronagolf. Gelukkig gaat het spelen inmiddels vrij goed, als voetballer pik je de techniek toch best snel op. Veel kijken en tegen betere spelers spelen, daar leer ik van. En de lol die we onder elkaar hebben, dat is echt geweldig en maakt het gemis van het voetballen en de bekende derde helft een beetje goed.” 

Snel geregeld

Al deze argumenten gelden ook voor Raúl Louwman, speler van het tweede elftal. Ook hij was het stilzitten beu. In de zomer van 2020 had hij al samen met zijn broer Jordi een zomerabonnement, wat goed beviel. Enkele weken geleden zijn de broers volwaardig lid geworden van de tennisvereniging. “Na de Kerst lagen de voetbaltrainingen stil, dus hebben we ons via de website aangemeld. Alles werd binnen enkele dagen geregeld en we konden al snel de baan op. Samen met mijn teamgenoot en vriend Joep en mijn broer spelen we twee à drie keer per week lekker enkel-partijtjes, soms met een introducé erbij. Heerlijk buiten en lekker in beweging. Je bent zo maar een paar uur bezig! Onlangs zijn we met het tweede weer begonnen met trainen, in tweetallen, maar dat is eigenlijk maar behelpen. Het is fijn om daarnaast te kunnen tennissen. Het gaat ook steeds beter, ondanks dat ik het tot vorig jaar nog nooit had gedaan.” Ook Raúl geeft aan misschien wel deel te nemen aan een toernooi komende zomer. Die zomer waar we allemaal zo naar verlangen. “Kan ik me al inschrijven?” 

Wil je ook lekker tennissen? Schrijf je in via de website www.oranjewittennis.nl voor € 45,- (voorwaarde is wel dat je al senior lid bent van de voetbal) en stap diezelfde week nog de baan op! Het enige wat je nodig hebt is een racket, tennisballen en je goede humeur!