Van 19-1 tot 16-3, een half jaar verder.

27 januari 2020 - 09:50

Ik dacht als coórdinator zal ik eens een stukje schrijven over het reilen en zeilen binnen de bovenbouw in de eerste helft van dit seizoen. De club is tenslotte groot en dan is het leuk om eens te lezen hoe het gaat waar je normaal zelf niet bij bent.

De bovenbouw van de jeugd is een half jaar verder en het eerste half jaar is succesvol verlopen. Met de selectieteams zijn we veel bezig geweest met spelprincipes en dan vooral met het concreet maken van deze spelprincipes. Het belangrijkste was het principe ‘compact verdedigen’ en we kunnen zeggen dat bij wedstrijden zichtbaar is dat we hier met elkaar aandacht aan besteden. We hebben kritisch gekeken naar de manier van wedstrijdbesprekingen, de oefenvormen en onze manier van coachen. Hier gaan we in januari mee verder. Er valt altijd nog genoeg te verbeteren.

Bij de andere teams mogen we ons zeer gelukkig prijzen met de fantastische begeleiding die we bij elk team hebben. Meestal ouders die samen het team onder hun hoede nemen en dit op een geweldige manier regelen. Als club kunnen we niet genoeg benadrukken hoeveel waardering we ook voor deze onmisbare vrijwilligers hebben. Hulde!

Als we naar de teams kijken….

19-1

Na de spectaculaire promotie vorig jaar naar de derde divisie is het afwachten hoe we ons daarin konden presenteren. Tegen veelal grotere en professioneler georganiseerde clubs vraagt het toch weer een stapje extra. De winterstop brengt een mooie 6de plaats met zich mee maar de afstand naar onderen is klein. Als je kijkt naar de wedstrijden dan moeten we met vertrouwen naar de tweede seizoenshelft kunnen kijken. In de meeste wedstrijden voetballend prima maar misten we net op het juiste moment het ‘killersinstinct’. Onder bezielende leiding van Remco, Dion, Davy en Max gaat ons vlaggenschip van de jeugd na de winter verder om onze club weer trots te vertegenwoordigen in de 3e divisie.

19-2

Onze 19-2 speelt in de hoofdklasse en dat is pittig. Het team bestaat uit 12 eerstejaars waarvan ook een aantal spelers uit 17-3 van vorig jaar. Deze jongens hebben echter allemaal hun groeiverwachting meer dan waargemaakt. Na 6 wedstrijden en 1 puntje voelde iedereen aankomen dat de punten niet lang meer op zich konden laten wachten. Het team voetbalde goed, had een beetje pech en groeide elke wedstrijd. De jongens werden langzaam mannen en dat resulteerde in een geweldige tweede serie. Uit de laatste 7 wedstrijden werden maar liefst 19 punten gehaald. Al met al een keurige zesde plek die sowieso toegang geeft tot de kampioenspoule voor promotie naar de 4e divisie. Als de jongens de huidige lijn doortrekken dan valt er nog genoeg te halen. Onze trainer Maurice stopt met de winterstop vanwege werk en privé (werk bij Leiden) en na de winter neemt Fabian Attasio de trainersrol voor zijn rekening. Samen met ‘Whatsapp’ Fred zal 19-2 ongetwijfeld goede maanden tegemoet gaan.

19-3

Onze 19-3 is een combinatie van tweedejaars en jongens die overkwamen uit de o17. Het grootste probleem is dat ze geen vaste keeper hebben maar meestal is het ons gelukt toch een keeper in de goal te krijgen. De laatste wedstrijden heeft Emile zich opgeworpen als nieuwe doelman en aangezien die het laatste jaar behoorlijk in de lengte is doorgeschoten is dat natuurlijk een geweldige ontwikkeling. In de competitie eindigde het team van Piet en Rene op een keurige zesde plaats en na de winter kunnen de mannen er weer tegenaan. Iets constanter en dan is een hogere positie wellicht ook mogelijk.

19-4

Het team van ‘rugzak’ Jan draait zoals altijd weer op rolletjes. Iedereen is altijd aanwezig bij de wedstrijden maar ook bij de traininingen. Bij de wedstrijden zijn er geregeld zes wissels maar ook dat wordt goed opgelost. Na de trainingsdag aan het begin van het seizoen is het elftal steeds beter gaan draaien en zijn er met regelmaat de punten binnen gehaald. Ook dit elftal had in het begin van het seizoen geen keeper maar gelukkig kwam Rick onverwacht binnen vallen en was er toch een vaste goalie.

17-1

Het team van Lars, dat vorig jaar bekend stond als het team van de gelijke spelen, wilde dit seizoen niet nog een keer of twaalf gelijk spelen. Een team samengesteld uit een aantal jongens van 17-1, veel jongens van 17-2, Noah van 15-1 en drie nieuwe aanvallers wist de meeste wedstrijden voor de winterstop winnend af te sluiten. Tegen de twee naaste concurrenten werd er gelijk gespeeld en er werden bij een andere wedstrijd ook nog een keer twee punten verloren. Een mooie tweede plek tot gevolg. Aanvallend worden er makkelijker doelpunten gemaakt en verdedigend staat de boel goed. Het voetbal kan nog wel een stukje beter en mocht dat lukken dan kan er na de winterstop weer een mooie serie neer worden gezet.

17-2

Het oude 16-1 is het nieuwe 17-2 aangevuld met een paar nieuwe spelers. Trainer Marco heeft een mooie staf en de jongens hebben dan ook geluk met zoveel goede mensen om zich heen. Er werden een aantal mooie wedstrijden gewonnen en met een beetje mazzel of scorend vermogen hadden er misschien nog een paar punten meer in gezeten. Na de winterstop zal er vast hard worden doorgewerkt om het na de winter nog beter te doen.

17-3

Het team onder leiding van Wilfred heeft een mooie reeks neergezet. Er werd alleen verloren van de naaste concurrent en verder werden er allemaal mooie resultaten geboekt. Het voelt als kampioen maar het is nog even afwachten of deze najaarsreeks helemaal wordt uitgespeeld. Het systeem dat de KNVB hanteert met voor- en najaarsreeksen heeft z’n voordelen maar dit is een duidelijk nadeel. Officieel kent alleen de voorjaarscompetiitie echte kampioenen dus het is een mooie uitdaging om daarin weer zo goed te presteren. En dat geldt natuurlijk voor de sfeer en het teamwork maar ook voor de punten.

16-1

Ons eerste jaar 16-1 in de 4e divisie en ondanks dat het niet zeker is of dit volgend jaar ook weer zo is, is het een mooi jaar. Mooie reizen naar Apeldoorn en Utrecht zorgen voor onbekende tegenstanders en dat is ook wel weer eens wat anders. Onder enthousiaste leiding van team Rene werd er uit de startblokken geschoten en werden de maximale punten behaald. Daarna kwam er een grillige periode met veel verliespunten maar met hard werken en doorzettingsvermogen werd er voor de winter een mooie 3-4 overwinning in Apeldoorn uit het vuur gesleept. Dit mooie team met leuke spelers en een fijne oudersgroep gaan er ongetwijfeld een mooie tweede seizoenshelft van maken,

16-2

De 16-2 heeft een leuke spelersgroep met een goede trainingsopkomst.  Met enthousiaste begeleiding is het een leuk elftal om naar te kijken. Met 12 punten uit 9 wedstrijden wisten de jongens zich net in het bovenste deel van de ranglijst te te worstelen waardoor er na de winter in een sterke competitie gespeeld moet worden. Een mooie uitdaging voor de komende maanden. Veel succes! 

16-3

De 16-3 speelde in dezelfde competitie als de 16-2. Er werd een paar keer flink verloren maar er waren ook wedstrijden dat het spannend was waarbij de jongens met veel inzet er mooie wedstrijden van hebben gemaakt. Dank aan de ouders die dit elftal op een fijne manier begeleiden en ook bij de trainingen is de opkomst erg hoog.
Na de winter gaan we een klasse lager spelen en kunnen er hopelijk meer wedstrijden worden gewonnen. Veel succes!

Remco van der Sluis