Volwassen spelend Oranje Wit is heer en meester

16 oktober 2023 - 10:20

Na een goede start in de competitie met overwinningen op CVV Zwervers (6-0) en Alexandria ’66 (0-2) stond afgelopen zaterdag een mooi affiche op het programma. Vanuit Zwijndrecht kwam VVGZ op bezoek. Het sportpark aan de Nieuwe Noordpolderweg in Dordrecht was bijna uitverkocht, veel supporters wilden deze clash graag aanschouwen.

Nadat de spelers onder de fantastische muziek van Status Quo het veld hadden betreden begon de wedstrijd onder begeleiding van scheidrechter Babat. Oranje Wit startte furieus. Na 5 minuten ontstond een eerste kans voor Job de Geus die helaas de keeper op zijn weg vond. Vervolgens was het Elias Haddouty die in de 7e minuut de bal in het zijnet van het doel joeg. VVGZ deed iets terug, een vrije trap vanaf de zijkant van het strafschopgebied zeilde voor het doel van Jesper Harmans langs. Maar veel gevaarlijker wist VVGZ niet te worden. De verdediging van Oranje Wit maakte een uitstekende indruk. Het centrale duo, Tilahun en Bouchrit, verdedigt adequaat en in de opbouw straalt ze rust uit. Voor VVGZ werd eigenlijk al snel duidelijk dat het een lastige middag in Dordrecht zou worden.

Waar in het vorige seizoen Pascal van der Kooij soms te veel hooi op zijn vork moest nemen, heeft hij door de komst van routinier Kruithof meer vrijheid in het veld, waardoor zijn talent er nog beter uitkomt. Dit resulteerde in de 11e minuut in een 1e schot van zijn kant welke rakelings overging. Oranje Wit was agressief in het veroveren van de bal. De Dordtenaren zaten kort op de man en lieten de ‘vogels’ niet in hun spel komen. In de eerste helft had Oranje Wit duidelijk het betere van het spel, hetgeen leidde tot meerdere mogelijkheden. Zo werd een schot van Kruithof in de 24e minuut gepareerd door de keeper. Eén keer werd VVGZ gevaarlijk, maar keeper Harmans werd niet aan het werk gezet. In de 36e minuut ontstond een grote kans voor Oranje Wit na een schitterende opbouw, welke startte bij Harmans. Na een vlotte aanval met één keer raken over de linkerflank, volgde een voorzet waar tot twee keer toe de bal gekopt die uiteindelijk net over het doel ging.

Nadat in de 40e minuut in eerste instantie spits Koneman uit de draai de keeper van VVGZ nog niet kon verschalken, was het in dezelfde minuut toch raak. Met een prachtige steekpass van Van der Kooij werd Koneman vrij voor de goal gezet. Hij twijfelde geen enkel moment en zeer verdiend kwam Oranje Wit op 1-0. Nog voor rust (44e minuut) was het Mike Langerak die na het goede voorwerk van Job de Geus de Dordtenaren op 2-0 zette.

Na rust wisten de vogels het wedstrijdbeeld niet te kantelen. Oranje Wit controleerde, gaven geen kansen weg en creëerden voor zichzelf kansen om de wedstrijd op slot te gooien. In de 58e minuut was het Elias die een vrije trap, met enig fortuin, het doel in wist te krullen (3-0). In het laatste kwartier werd het spel wat slordiger, desalniettemin kwamen er nog wel enkele mogelijkheden voor Oranje Wit. In de 83e minuut kon een goede voorzet van Langerak niet worden afgemaakt. In de 90e minuut besloot Langerak om het zelf dan maar te doen en met succes. Na een goede dribbel verschalkte hij de keeper en bracht de eindstand daarmee op een zeer terechte 4-0.

Na 3 wedstrijden is Oranje Wit nog ongeslagen. Mooi feit daarbij is dat er nog geen tegendoelpunt is geïncasseerd. Volgende week op bezoek in het Kraaiennest, bij Rijsoord. Deze ploeg heeft een redelijke start met twee keer winst en twee keer verlies. Assistent trainer Van der Veen zal er dan ook weer bij zijn, na een schorsing van 1 wedstrijd. We hopen op veel supporters om onze jongens toe te juichen naar een hopelijk 4e overwinning.