Wedstrijdverslag Oranje Wit 1 - Spartaan '20

21 april 2024 - 17:40

Mannen Oranje Wit strijden als leeuwen, maar staan na 97 minuten met lege handen

Afgelopen zaterdag 20 april stond de topper op het programma, de uitwedstrijd tegen de nummer 1 Spartaan’20. Om het supporters gemakkelijk te maken en natuurlijk om de mannen van trainer Bjorn Vlasblom een extra boost te geven, werd een grote dubbeldekker bus geregeld. Maar ook kozen velen er voor om met eigen auto naar Rotterdam af te reizen. Het sportpark in Rotterdam kleurde oranje. “Trots op de spelers, staf en supporters! Volgens mij hebben wij ons van onze beste kant laten zien. Dit is een uitstekende basis om de nacompetitie te winnen”, mooie woorden die achteraf door een van de bestuursleden werden uitgesproken.

Oranje Wit speelde vanaf de eerste minuut met gif. Fysieke duels werden niet ontweken, hetgeen soms tot irritatie bij de tegenstander leidde. Wellicht zijn ‘ouderwetse’ scheenbeschermers tot over het scheenbeen geen overbodige luxe, maar dit geheel terzijde. De scheidsrechter floot naar de geest van de wedstrijd en faciliteerde een spannend en boeiend duel. In de eerste helft waren beide ploegen gelijkwaardig aan elkaar. Oranje Wit had meer balbezit, maar Spartaan’20 was met 4 hoekschoppen in de eerste 20 minuten dreigender. In de 23e minuut opende Spartaan’20 de score. Oranje Wit liet vervolgens de moed niet zakken en drong steeds verder aan. Jordy Fok die ditmaal de centrale positie naast John Tilahun mocht innemen, zocht veelal met de lange bal zijn collega’s in de aanvalslinie. Na een halfuur spelen werd Oranje Wit dreigender door schoten van afstand op de goal. In de 43e minuut schoot spits Brandon Konemann de bal rakelings naast de goal van de keeper van Spartaam’20. In de 45e minuut was het dan toch raak. Konemann veroverde na goed druk zetten ijzersterk de bal van de verdediger en gaf de bal goed voor op Mike Muijen die enkel zijn voet nog maar tegen de bal hoefde te zetten. Met een terechte rusttand van 1-1 gingen beide ploegen de kleedkamer in.

In de 2e helft was het Oranje Wit dat duidelijk de boventoon voerde. Het Dordtse middenveld was de baas op het veld. Pascal van der Kooij rende zijn 2e marathon van de week en was overal op het veld te vinden. De onlangs vader geworden aanvoerder Stephan Kruithof gaf geen teken van enige vermoeidheid en ging voorop in de strijd. Met nog een half uur te spelen werd Job de Geus, die een lastige middag kende, gewisseld voor Elias Hadouty. Ook Julian Trebels werd, mede door een snelle gele kaart, uit voorzorg gewisseld voor Ryan Stout. Helaas was het een andere Oranje Witter die na 65 minuten een direct rode kaart pakte. Buiten de lijn trapte Mike Muijen na op een speler van Spartaan’20. Een niet al te slimme actie, temeer Oranje Wit op koers lag richting een voorsprong. Oranje Wit bleef, ondanks het ondertal, vechten als leeuwen. De supporters uit Dordrecht moedigden de Oranje Wit gekleurden hartstochtelijk aan. Konemann moest met kramp het veld verlaten en werd vervangen door Kuba Witzak. Grote kansen bleven uit, maar iedereen hield geloof dat de bal een keer goed zou vallen. Trainer Vlasblom wisselde aanvalsgericht door Fok te wisselen voor Tijn Venus. Oranje Wit viel aan, maar daardoor ontstond ook ruimte voor Spartaan’20 om te counteren. Echter kregen zij te maken met onze rots in de branding, John Tilahun. Met zijn kenmerkende rust en zijn uitstekende technische vaardigheden was hij heer en meester in de achterste linie van Oranje Wit. En op de enkele momenten dat John niet kon ingrijpen, was er nog altijd Jesper Harmans. Hij hield in de slotminuten van de wedstrijd met een prachtige redding de bal uit de goal. Na 90 minuten was het nog gelijk, Oranje Wit deed er alles aan om een terechte overwinning binnen te slepen. Helaas viel het doek uiteindelijk in de 94e minuut. Een uitbraak van Spartaan ’20 werd bekroond met een zeer mooi afstandsschot in de kruising van het doel. Direct daarna volgde het eindsignaal.

Zoals gezegd: gestreden als leeuwen! De 2e plaats veilig stellen is nu de belangrijkste opdracht, om vervolgens in de maand juni te strijden in de nacompetitie om te promoveren naar de 1e klasse.