Zilveren Crab-toernooi, interview met Menno Beusekamp

01 augustus 2022 - 09:08

“Oranje Wit is een gezellig club, ik ben er vaak blijven hangen na de wedstrijd”

Op 20 augustus is de start van het legendarische Zilveren Crab-toernooi. Mis dit mooie toernooi niet en zet de data alvast in je agenda. Klik op de link onderaan dit bericht voor het speelschema.

Er zijn bij de tegenstanders meerdere trainers die een verleden hebben bij onze mooie vereniging. We spreken deze keer met de trainer van SVS’65, Menno Beusekamp.

Menno (31) was in het seizoen 2019/2020 assistent-trainer van Oranje Wit 1. Hij heeft goede herinneringen aan onze club, het was alleen jammer dat het seizoen door corona niet afgemaakt kon worden.

Wat ben je na het jaar bij Oranje Wit gaan doen?
“Daarna ben ik twee jaar assistent-trainer geweest van Schelluinen. Dat waren zeer succesvolle jaren, waarin we periodekampioen en overall kampioen zijn geworden, én zijn gepromoveerd naar de tweede klasse. Maar ik was eraan toe om op eigen benen te staan als trainer en daarom ben ik blij dat ik komend seizoen de hoofdtrainer ben bij SVS’65. Ik heb al kennisgemaakt en heb er heel veel zin in. We starten 6 augustus met de voorbereiding.”

Ken je het Zilveren Crab-toernooi nog?
“Als speler heb ik nooit zelf meegedaan, maar ik ken het zeker. Ik heb nog geprobeerd om met Schelluinen te mogen deelnemen in de jaren dat ik daar zat. Maar dat viel steeds samen met een ander toernooi, dus dat was niet te plannen. Wel jammer, want het is een mooi en gezellig toernooi. Het is een perfect toernooi in de voorbereiding om de spelers veel minuten te laten maken. En omdat we het team nog aan het opbouwen zijn, komt dat goed uit.”

Is het leuk om weer even terug te zijn bij Oranje Wit?
“Dat is zeker leuk. Ik ben de club altijd blijven volgen en ik vind het ook leuk om mijn oude trainer Faysal weer eens te zien. Ik wilde wel vaker komen, maar dat is lastig tijdens het seizoen. Dus nu gaan we wel even bijkletsen. Oranje Wit is een gezellige club en ik ben er vaak blijven hangen na de wedstrijd. Ik heb er een leuk jaar gehad. Veel van de jongens die er toen waren, zijn er nu nog steeds. Ik ga zeker nog wel even een bacootje met ze doen.” 

Wat zijn je verwachtingen van het toernooi?
“Ik wil een toernooi altijd wel winnen, maar ik ben ook realistisch. We zitten dan midden in onze voorbereiding, met nog wat spelers op vakantie. Dus we moeten ook goed naar de belastbaarheid van de spelers kijken. Zoals gezegd zijn we het team aan het opbouwen en het is lastig te zeggen waar we op dat moment staan. Dus ik ga geen voorspelling doen, haha.”

Zilveren Crab-feitje:  
Tegenwoordig zitten we al aan de derde trofee en is de naam verbonden aan een echt Oranje Wit-clubicoon; de Zilveren Crab Nol Baars wisseltrofee. 

Zet de data alvast in je agenda, zodat je dit toernooi niet mist: 
Zaterdag 20 augustus, dinsdag 23 augustus en zaterdag 27 augustus.