Zilveren Crab-toernooi, interview met Richard den Ouden

19 juli 2022 - 15:31

Over ongeveer een maand is de aftrap van het Zilveren Crab-toernooi bij sv Oranje Wit. Het speelschema vind je in de bijlage (zie onderaan).  

 

Er zijn bij de tegenstanders meerdere trainers die een verleden hebben bij onze mooie vereniging.
We spreken deze keer met de trainer van Altena 1, Richard den Ouden.
 
Richard is twee jaar trainer geweest van de JO19-1 van sv Oranje Wit en heeft stage gelopen bij het eerste elftal om zijn punten te halen voor zijn UEFA A-diploma. Ondertussen trainde hij toen ook het tweede elftal. 

Dit wordt je eerste jaar als trainer van Altena. Waar heb je hiervoor gezeten?
“Ik ben de afgelopen drie jaar hoofdtrainer geweest bij vv Hardinxveld. Dat was niet makkelijk, mede door corona. Het is lastig om de spelers te blijven motiveren als je niet traint voor de wedstrijden. In het eerste seizoen stonden we nog wel op een plek die recht gaf op een periodetitel, maar toen werd de competitie stilgelegd. Dat is jammer.”

Ken je het Zilveren Crab-toernooi nog?
“Niet vanuit het verleden, want toen ging het toernooi niet door, maar vorig jaar deed ik mee als trainer van vv Hardinxveld. We hebben drie keer gelijk gespeeld. Dat klinkt misschien niet zo goed, maar als derdeklasser tegen hoger spelende teams is dat best een goede prestatie.
Ik vind het heel leuk dat er bij dit toernooi gewoon hele wedstrijden gespeeld worden. Daar heb je, zeker in de voorbereiding, echt wat aan als club.”

Leuk om weer even bij Oranje Wit terug te zijn?
“Dat is zeker leuk, ik heb altijd een zwak gehouden voor deze club. Het is een grote, goede amateurvereniging. De grootste van Dordt en dat zie je ook aan het niveau en de goede jeugdopleiding. Ik heb er, zeker de eerste periode, met veel plezier gewerkt. Ik vind het ook leuk om tegen Faysal te spelen, die ken ik nog vanuit de opleiding bij de KNVB, die we samen volgden.”

Wat zijn je verwachtingen?
“Ik weet uiteraard nog niet waar we staan met het nieuwe team. Het is voor ons een overgangsjaar omdat er veel spelers zijn weggegaan en er nieuwe moeten worden ingepast. We starten op 30 juli met de voorbereiding, dus we zijn dan drie weken bezig. Het is een mooie test tegen goede teams. Je mag ‘doorwisselen’ dus het is ook een nuttig moment om wat dingen uit te proberen qua speelstijl. We gaan het zien, we hebben er zin in.”

 

Zilveren Crab-feitje:
Het Zilveren Crab-toernooi is vernoemd naar de oude locatie van Oranje Wit aan de Crabbenweg in Dordrecht. De toevoeging zilveren is afkomstig van de voorloper van het toernooi: het Zilveren Dagbladtoernooi, dat Oranje Wit in samenwerking met het Dordtsche Dagblad organiseerde.

Zet de data alvast in je agenda, zodat je dit toernooi niet mist:
Zaterdag 20 augustus, dinsdag 23 augustus en zaterdag 27 augustus.